Szeretnék egy nagyon finom madártejet, ki tud segíteni?
Egy madár? :)
Szerintem ez annyira pepecs, h nem éri meg azt a 300 Ft-ot amibe kerül egy cukrászdába.
én, ahogy készítem: másfél liter tejhez 4 tojást használok.kb két deci tejet féla félreteszek.
a tejet felteszem forrni, lassan forrdogáljon...
a tojások habjából 1-2 kanál cukorral. pár csepp ecettel
nagyon kemény habot verek. a csendesen fővő tejbe egyszerre 3-4 vizes kanállal szaggatott habhaluskát teszek. ha felemelkedett (kp 1 perc) szűrőlapáttal megfordítom. megint kb 1 perc. ha szépen meghíztak, egy szűrőtálba szedem, hadd csurogjon le a fölös tej, amit majd a sárgájához öntünk.
ha mind megvan, jöhet a sárgája.
a sárgákat kb 20 -25 deka cukorral habosra keverem, hozzákeverek egy púpozott ek.lisztet, de újabban egy fél csomag van. pudingport.a félretett tejet apránként hozzáadva, csomómentesre keverem, majd a lassan a meleg tejhez öntöm.ja és 2 vaniliás cukor is megy bele. ezt lassan összefőzöm, hogy szép sima , folyós krémszerű legyen.
ekkor elzárom, átöntöm egy nagy tálba, és a tetejére teszem a habgaluskákat.
van amikor olyan kedvem van, hogy olvasztott csokival is meglocsolom a habokat így még szebbek is lesznek:)
jó hidegen kis üvegtálkákban kínálom.
Lehet, hogy pepecs, de a gyerekeimnek, meg a páromnak lesz, Nekem megéri:)
Köszönöm szépen a recepteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!