Mit esztek vacsorára, ha napközben az egész család eszik ebédre főtt ételt?










hát van egy-két hasonló .
fogsz egy pár csirkemellet (vagy bármilyen husit) és bepanírozod ( liszt tojás és utánna zsemlemorzsa helyett ilyen "íznélküli " gabonapelyehbe és olajba kisütöd mint a rántott húst
Vagy pedig a boltban vannak ilyen szárnyas fűszer keverékek és társai szóval azzal megszórod a húst meg belenyomkodod aztán fogsz 1-2 dl olajat és bele mustárt meg hagyma karikákat . aztán a husit meg ezt a mustáros szósz bele rakod egy sütő zacskóba ( jól elkeverve) és a sütőbe 15 perc múlva a zacskót így kikell böködni vagy teljesen ki is szedheted és a husit még egy picit sütni ( majd úgyis érezni fogod ha átsült ) és akkor lehet is tálalni . Nagyon finom az én édesanyám is gyakran csinál ilyeneket persze az utóbbit inkább ebédre )
Ez meg egy másik : májkrém mustár hagyma vaj össze keverve és kenyérre kenve isteni :)





Ez a sült husi jól hangzik és a halpástétom is, kipróbálom ezeket
Így lehet, hogy csak 3hetente 1X esszük ugyan azt :)))





pl.
Francia saláta házi tartárral "majdnem mindig" van a hűtőben.
Ehhez szoktam kedv szerint csirkét, ezt-azt gyorsan "Hot Pan-nel" elkészíteni.
Kőrözött ilyen-olyan szendvics kenyeren, zöld fűszerekkel.





A csirke mellett szeld csíkokra, egy tálban pörgesd meg sóval, hagyd egy kicsit benne.
Közben a szalmakrumplit süsd meg. A mellehúsát lisztbe forgatva is süsd meg. Lapáttal kavarj bele, hogy minden darab biztosan átsüljön.
Rakd mindkettőt egymás mellé a tányéron. A lisztben még megforgatok szálára vágott vöröshagymát, azt is ropogósra sütöm, beborítom vele a husit és a krumplit, törtpaprikával megszórom. Ha a hagymát nem szeretitek, akkor a tányér szélére esetleg 1-2 karika ubi.
Gyorsan készen van. Esetenként ugyanezt megcsinálhatod sertés, vagy csirkemájból is. A csirkemájat nem kell felszelni. És egyáltalán a májat csak a tányéron sózzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!