Szerintetek ez finom lesz?
Barátom holnap jön fel hozzám a koliba, és akarok neki valamit összekotyvarolni:)
Pipi mellehusit csíkokra vágom.
Fűszerezem (oregáno, bazsaliko, só bors, stb stb)
Baconbe csomagolom.
A tepsi aljára vékonyka krumpli szeletkéket pakolok.
Erre teszem a pipimellét.
Olívaolajjal megloccsintom.
SOOOK sooook sajtot teszek rá:)
Aztán mikor ezt betettem a sütőbe, akkor még teszek mellé a rácsra, héjastól krumplikat:)
amikor már majdnem kész, akkor a krumolikat kettévágom, hogy olyna kívánósan megsüljön a tetejük.
Aztán ha kész, citromkarikákkal díszesítve, kis paradicsom falatkákkal megspékelve tálalom kis szerelmemnek.
de ha már bacont írtál.
ha van őzgerincformád, az enyhén kiolajozod, alulra megy a bacon, rá a hússzeletek, majd sajt arra aszalt szilva, hússzeletek, sajt , majd bevonod baconnal a tetejét is, lefóliázod 1 óra fólia alatt fél óra sütés anélkül. nagyon finom a húst elég csak besózni előtte. tálalhatod héjában sült krumplival amit már akkor vagy rá fél órára teszel be fóliázva a sütőbe
Ez nekem nagyon bizarr!
Kérdés, hogy ő szereti-e ezeket az alapanyagokat.
Nálam nem lenne nyerő, mert én nem szeretem se a bazsalikom, se az olívaolaj ízét, se a bacont, se a sajtot.
De ha szereti az olaszos kajákat, meg ők is olívaolajjal főznek otthon, akkor biztos fog neki tetszeni.
A sajt 3 percig sül
A cs.mell 15 percig
A karika krumpli 25 percig
Az egész héjas krumpli bő 1 óráig!!!!! (és a citrom nem illik a képbe)
Az egész burgonyákat tedd a sütőbe, vagy főzd meg héjastól.
A tepsit olajozd ki, vágjál bele tényleg vékonyra (3 mm) burgonyát,(kicsit sózd meg) és pakold rá a cs.mell szeleteket. Erre mehet minden fűszer, amit kitaláltál. Tegyél rá vizet, hogy a burgonya réteg vízben legyen. Húzz rá alufóliát, vagy boríts rá mégegy tepsit, és rakd be a sütőbe.
Ha megsült, vedd fel teljesen a sütőt maxra, szórd meg sajttal az egészet (én a sajt alá tenném a paradicsom karikákat, de ha hidegen akarod mellé, úgy is jó) és rakd vissza a sütőbe, amíg megolvad a sajt.
Ekkorra már nagyjából jó a héjában sült vagy főtt (én főzném) krumpli. Vágd fel cikkekre, és a gáztűzhelyen olajban pirítsd meg, sokkal jobb lesz. Közben csinálhatsz egy fűszerkeveréket sóból, borsból, mehet bele akár frissen, finomra vágott bazsalikom, metélő hagyma.
Ha megsült a burgonya, amíg forró, ízesítsd a fűszerkeverékkel.
Sok sikert, jó étvágyat!:)
Ja, ami miatt nekem bizarr az egész, az a citrom plusz paradicsom a végén. Hogy megy az egy húsételhez? Citromot a halhoz szokás tenni, ahhoz illik is, megcsepegtetve a levével. Ha meg tényleg csak díszítés, akkor meg minek?
A paradicsom ízvilága sem illik szerintem egy baconos, sajtos húshoz.
És a héjában főtt krumpli sem.
fu...+o(
pipi mellehusiXXXXXD szakadok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!