Húsvéti sonka kérdés?
Jászsági parasztlapockát vettem/füstölt/ 4 kg-os.
Mennyi ideig kell főzni??
Köszönöm a válaszod!
Azért ha valaki tud kb időt mondani megköszönném , mert ez lesz az első sonkám és nagyon nem bízok magamban :D
Én előző este szoktam langyos vízben átkaparni, hogy a füst és egyebek lejöjjenek róla, majd éjszakára hideg vízben áztatni. Másnap feltettük főni, valóban forrástól számítva 3-5 óra. A főzési idő függ attól, hogy mekkora, ill. attól is, hogy milyen idős a disznó. Ha felforrt, vedd le alatta a gázt, hogy csak úgy csendesen forrjon, nem kell, hogy teljesen bugyogjon. Néha-néha fordítsd rajta egyet.
Vedd elő a "hosszú" villádat, és amikor kb. már félfövésben van, akkor próbálj meg vele a közepéig szúrni, ha könnyen belemegy egész hosszan, akkor már készen van. Vigyázz azért arra, nehogy túlfőzd, mert akkor egyrészt már kimegy belőle az íz, másrészt nem fogod tudni szépen olyan szépen szelni.
Nagyon nagyon szépen köszönöm nektek ezt a sok segítő választ!
Már nem félek :D
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek!!!!!!!!!!
Köszönöm! :D
Kóstolni? :D Az idén még inkább ne, ez a teszt éve. Majd jövőre :P :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!