Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell az élesztőt pizzához...

Hogy kell az élesztőt pizzához felfuttatni?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 5. 14:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis meleg tejben elmorzsolod az élesztőt, teszel hozzá egy kevés cukrot, és vársz, nagyon szépen meg fog emelkedni:)És akkor mehet a többi hozzávalóhoz.
2012. ápr. 5. 14:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Elsönél a pont.

A meleg cukors nedves környezet ami elindítja a gombák szaporodását. a tej még kicsit lök rajta.

2012. ápr. 5. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Inkább langyos tejben, nekem a meleg tejtől nemrégiben tönkrement az élesztő.
2012. ápr. 5. 15:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Én vízzel szoktam.Láttam egy videóban amint 1 olasz fazon pizzatésztát készít és ő is vízzel csinálta.Élesztőből meg csak kevés kell.
2012. ápr. 5. 15:20
 5/7 anonim válasza:
pizzához ne tejet,(ugyanis ez sós tészta nem édes mint a sütemény.) hanem vizet langyosíts kevéske cukorral ,melegítsd meg a gázon de ne legyen forró, csak olyan a langyosnál egy fokkal melegebb, vedd le a gázról és morzsold bele az élesztőt, hagyd állni míg barna hab nem lesz a víz tetején ekkor futott fel az élesztő. egy szakács
2012. ápr. 5. 15:22
 6/7 anonim ***** válasza:

igen, ahogy írták , de, hogy el tudd képzelni , olyan karfiolszerű boborékok képződnek a tetején és egy kicsit pezseg is.ha ezek a bubik már pukkadoznak, akkor lehet a liszttel, olajjal, ha kell még 1-2 kanál langyosvízzel összegyúrni a pizzatésztát.

utána letakarva a duplájára keleszted, szintén langyos helyen. de gondolom ezeket a recepted is írta.

sok sikert.

2012. ápr. 5. 15:33
 7/7 A kérdező kommentje:
bizony nem tejjel kell :) olyan lett mint egy sütemény de azért finom volt :)))) at utánalévőt vizzel csináltam min irta valaki és az mennyei volt :) amugy negyon köszönöm a válaszokat,akármikor sütni kellet itt elakadtam :)
2012. ápr. 13. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!