Mit jelent az, langyos tejben felfuttatni az élesztőt?
Kezdő vagyok sütemény téren, főleg a kelt tésztákkal, és próbálok szájbarágós recepteket keresni, de mindenhol így írják.
És mivel másabb így csinálni a kelt tésztát, mintha csak belemorzsolnám az élesztőt a lisztbe?
Kedves kérdező!
Elnézést, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de arra már az első hozzászóló leírta amit írhattam volna.
Kedves második válaszoló!
Roppant kedves vagy! Miért kell lehurrognod a kérdezőt? Egyszerűen is válaszolhattál volna! Azt sem tudod hány éves! Lehet, hogy fiatal! Én például 9 évesen már egyedül sütöttem süteményt. Ha kezdő, akár hány éves, nagyon dicséretes, hogy próbálkozik! Nekem pl. 100 szakácskönyvem tuti, hogy van, egy időben gyüjtöttem, és nem azért mert nem tudok főzni, hanem a sok jó recept miatt. Van, hogy ha keresek egy receptet, a tizedik könyvben sem találom. Te biztosan profi vagy a konyhában, de akkor inkább kiokosítanád aki kérdez, és nem lehurrognád!
Kedves kérdező, ha valamiben még tudok segíteni sütéssel kapcsolatban írj!
Elárulnátok, mit írt az eredeti második?
Köszönöm a hasznos választ!!
Leírták már előttem a választ, csak segítségként még ajánlom a youtubon található receptvideókat.
Manapság egyre több ilyen videó kerül fel, és nagyon hasznos tud lenni, ha nem csak olvassuk, hanem látjuk is, hogy kell valamit megcsinálni.
Pl ezen egy kalács elkészítése részeként élesztőt is felfuttat: http://www.youtube.com/watch?v=YFTjyGXcP_0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!