Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit jelent az, langyos tejben...

Mit jelent az, langyos tejben felfuttatni az élesztőt?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok sütemény téren, főleg a kelt tésztákkal, és próbálok szájbarágós recepteket keresni, de mindenhol így írják.

És mivel másabb így csinálni a kelt tésztát, mintha csak belemorzsolnám az élesztőt a lisztbe?


2012. febr. 3. 20:19
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Kb fél pohár tejet langyosíts fel, de tényleg ne legyen meleg. tegyél bele pici cukrot és ebbe morzsold bele az élesztőt. Hagyd meleg helyen 10-15 percig. Az így kapott masszát öntsd a liszthez... a többit recept szerint :)
2012. febr. 3. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
A sütőport kell a liszbe tenni mert az a hő hatására bonlik gázzá. Az élesztőnek tápanyag kell hogy széndioxidot fejlesszen.Az van a tejben és cukorban.
2012. febr. 3. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Kedves második. Lehet, hogy neked ez egy alap dolog, de annak, aki most kezd el sütni-főzni valószínűleg nem. Nem értem a kiakadásod okát. Ha nem tetszik a kérdés nem kell rákattintani. Amúgy meg ezer másik olyan kérdés van, ami tényleg hülyeség, értetlenkedj azoknál.
2012. febr. 3. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező!


Elnézést, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de arra már az első hozzászóló leírta amit írhattam volna.


Kedves második válaszoló!


Roppant kedves vagy! Miért kell lehurrognod a kérdezőt? Egyszerűen is válaszolhattál volna! Azt sem tudod hány éves! Lehet, hogy fiatal! Én például 9 évesen már egyedül sütöttem süteményt. Ha kezdő, akár hány éves, nagyon dicséretes, hogy próbálkozik! Nekem pl. 100 szakácskönyvem tuti, hogy van, egy időben gyüjtöttem, és nem azért mert nem tudok főzni, hanem a sok jó recept miatt. Van, hogy ha keresek egy receptet, a tizedik könyvben sem találom. Te biztosan profi vagy a konyhában, de akkor inkább kiokosítanád aki kérdez, és nem lehurrognád!


Kedves kérdező, ha valamiben még tudok segíteni sütéssel kapcsolatban írj!

2012. febr. 3. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Észrevettétek, hogy az eredeti második eltűnt???? Biztosan a gasztronómia igaz, még meg nem fejtett problémáin dolgozik :D!
2012. febr. 3. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Fú vagy 5x elolvastam a 2. (most már 2. akit jelenleg látunk) hozzászóló válaszát és nem értettem mi a gondotok :) De akkor már értem :)
2012. febr. 3. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Elárulnátok, mit írt az eredeti második?

Köszönöm a hasznos választ!!

2012. febr. 3. 21:12
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

Leírták már előttem a választ, csak segítségként még ajánlom a youtubon található receptvideókat.

Manapság egyre több ilyen videó kerül fel, és nagyon hasznos tud lenni, ha nem csak olvassuk, hanem látjuk is, hogy kell valamit megcsinálni.

Pl ezen egy kalács elkészítése részeként élesztőt is felfuttat: http://www.youtube.com/watch?v=YFTjyGXcP_0

2012. febr. 3. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
ez tényleg nagyon jó, megnéztem
2012. febr. 3. 21:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!