Mit süssek/készítsek húsvétra?
Van itthon majdnem 3 kg liszt, kb 2 kg cukor, kb 14 tojás. Ezen kívül van sütőpor és vaniliacukot, egy megkezdett meggybefőtt (bolti), keserű kakaópor.
Mindenképpen valami csokisat szeretnék, amibe esetleg bele tehetem a meggyet. (tudok még meggyet vagy barackot venni, mert az nem drága, esetleg darált kekszet, kókuszreszeléket meg étcsokit. Vagy valami nem túl drága hozzávalót.
Piskóta és muffin kizárva!
Krém tetejű/krémmel töltött sütit még nem csináltam.
Ja és az élesztős sütik is kizárva. :)
Ha van egy jó recepted, ami megfelel a feltételeimnek (tudom tudom, magasra tettem a lécet), akkor írd meg.
Nagyon köszönöm!!!
Én ezzelkacérkodom:
Nagyon csokis süti
Hozzávalók (kb. 16 nagyobb kockához):
200 g vaj + egy kevés a forma kikenéséhez
200 g étcsokoládé (min. 60 %-os kakaótartalmú legyen)
150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
csipet só
80 g gyümölcscukor
1 evőkanál házi vaníliáscukor (vagy zacskós Bourbon)
3 tojás
kb. 3-4 evőkanál tejföl
A tetejére:
100 g étcsokoládé
50 g vaj
kb. 3 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaópor
kb. 1 evőkanál gyümölcscukor (el is maradhat)
Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit (én kb. 35x28 cm-est
használtam) kivajazok. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A vajat és a csokoládét összeolvasztom, majd félreteszem hűlni. A száraz hozzávalókat egy tálba szitálom. A tojást hozzákeverem a kissé kihűlt vajas olvasztott csokihoz, majd összekeverem a lisztes keverékkel, és az egészet lágyítom pár kanál tejföllel. A tepsibe simítom, majd kb.
25-30 perc alatt megsütöm. Ekkor még úgy tűnhet nem sült meg teljesen, de ahogy hűl, úgy fog megdermedni.
A tetejére a csokis krémhez megolvasztom a csokit a vajjal, és a kakaóporral (nem kell teljesen folyósra), majd lágyítom a tejföllel, és egyenletesen elkenem a kihűlt süti tetején. Rövid időre hűvös helyre tettem, hogy a tetején a krém meg tudjon dermedni.
Esetleg egy meggyes lepény,felturbózva étcsokival?:)
Hozzávalók:20 dkg liszt, 20 dkg vaj/margarin, 4 tojás, 15 dkg cukor, 80 dkg kimagozott meggy és hozzá 10 dkg porcukor.
A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat. A tojás fehérjét felverjük habnak a cukor másik felével, s ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojás sárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg por cukrot, a levét gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockákra szeleteljük, cukorral meghintjük. Melegen, vagy hidegen egyformán jó.
A tésztába belekeverhetsz a kevés vajjal olvasztott csokit,ha nagyon fontos,hogy csokis legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!