Mit készítsek darált húsból húsvétra? Fasírton kívül.
szia! én szoktam svéd húsgombócot csinálni, ami fasírt is meg nem is.szóval a darált húst másképp fűszerezem, mint a magyaros fasírtot.2-3 felkozkázott zsömlét kevés sörrel meglocsolok és hagyom, hogy megszívja magát, utána elmorzsolom.a felesleges nedvességet kinyomkodom.
reszelt vöröshagymát adok a darált húshoz, tojást, borsot
szárított bazsalikomot és a zsömlével alaposan összegyúrom.egy kilónyi húshoz főzök 6 keménytojást,megpucolom. a húst elosztom 6 felé és
1-1 tojást körbecsomagolok vele, hogy egy szép nagy
formás gombóc legyen.prézlibe forgatom és bő zsírban
aranyszínűre sütöm, állandóan forgatva, hogy egyenletesen piruljon.
szalvétára szedem és hagyom pihenni.
tálaláskor vagy csak vizszintesen félbevágom, vagy négy
egyenlő cikkre
, mikor milyen kedvem van.
szép friss salátalevelekkel bélelt tálra pakolom, nagyon mutatós.
ha melegen fogyasztjuk, rizzsel és kapros-tejszínes szósszal szoktam tálalni.
a tálat lehet még díszíteni, uborka, piros színű paprika,
paradicsomszeletekkel, de narancs vagy citromkarika is
passzol hozzá.
hidegen is kitűnő vendégváró.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!