Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítsek darált húsból...

Mit készítsek darált húsból húsvétra? Fasírton kívül.

Figyelt kérdés
Ötleteket szeretnék gyűjteni . Ha lehet recepteket is küldjetek. Köszi.
2010. márc. 30. 11:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Elkészited a húst mint fasirtnak, aztán kinyújtod, a közepébe teszel : zöldségeket(paprika,répa,kukorica,hagyma), vagy húst amilyent akarzs(kolbász, mell részstb..) és feltekered mint a kalácsot.Vagy úgy is lehet h csak egyet tekersz.Ezt bele teszed fóliába, a tepsibe vizet töltesz a fóliás tekercset bele, kb 1-2 órát sütöd, aztán a fóliát a tetejéről valahogy leveszed, meglocsolhatod borral és hagyod még pirulni
2010. márc. 30. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

szia! én szoktam svéd húsgombócot csinálni, ami fasírt is meg nem is.szóval a darált húst másképp fűszerezem, mint a magyaros fasírtot.2-3 felkozkázott zsömlét kevés sörrel meglocsolok és hagyom, hogy megszívja magát, utána elmorzsolom.a felesleges nedvességet kinyomkodom.

reszelt vöröshagymát adok a darált húshoz, tojást, borsot

szárított bazsalikomot és a zsömlével alaposan összegyúrom.egy kilónyi húshoz főzök 6 keménytojást,megpucolom. a húst elosztom 6 felé és

1-1 tojást körbecsomagolok vele, hogy egy szép nagy

formás gombóc legyen.prézlibe forgatom és bő zsírban

aranyszínűre sütöm, állandóan forgatva, hogy egyenletesen piruljon.

szalvétára szedem és hagyom pihenni.

tálaláskor vagy csak vizszintesen félbevágom, vagy négy

egyenlő cikkre

, mikor milyen kedvem van.

szép friss salátalevelekkel bélelt tálra pakolom, nagyon mutatós.

ha melegen fogyasztjuk, rizzsel és kapros-tejszínes szósszal szoktam tálalni.

a tálat lehet még díszíteni, uborka, piros színű paprika,

paradicsomszeletekkel, de narancs vagy citromkarika is

passzol hozzá.

hidegen is kitűnő vendégváró.

üdv.

2010. márc. 30. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Húsos palacsinta krumpli salátával.
2010. márc. 30. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi a neve, de őzgerinc formában kell elkészíteni úgy hogy petrezselymes főtt tojásos tölteléket is kell csinálni és ezt veszi körbe a darált hús.
2010. márc. 30. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Rakott zöldbab

[link]

Töltött padlizsán

[link]

2010. márc. 30. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A töltött padlizsán tényleg nagyon finom. Csak jó recept kell hozzá.
2010. márc. 31. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!