Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántásos levesnél muszáj a...

Rántásos levesnél muszáj a végén beletenni a rántást?

Figyelt kérdés

Elronthatok valamit, ha először a rántást készítem el, felengedem vízzel és utána teszem bele főni a többi hozzávalót?


Tejfölös gombalevesről lenne szó.


2012. ápr. 2. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jó lesz, csak arra ügyelj, hogy a forró rántást hideg vízzel engedd fel.
2012. ápr. 2. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
én azért a végén szoktam beletenni, mert félek, hogy leég, lehet, csak az én parám. Rántás nélkül meg elfődögélhet magában, nem lesz baja, kevergetni sem nagyon kell.
2012. ápr. 2. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Inkább arra ügyelj,hogy sűrűn kavargasd a rántás véget,mivel hamar leragadhat.Forrásig oda kell figyelni,kislángon mivel könnyen kifuthat.
2012. ápr. 2. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

még egyszerűbbet mondok Neked. a leszórásos módszert (staubolás)szoktam pl a gombalevesnél is alkalmazni. hagymát dinsztelsz, a gombát lepirítod a zöldséggel, fedő alatt puhára párolod.

ha puha, leszórod kb kis fakanál liszttel, kevvés pirospaprikával és egy pohár hidegvízzel kezded felönteni, miközben kevergeted.

a súrlódástól a liszt teljesen leválik a cuccról, nem lesz csomós, nem kell külön lábasban rántást készíteni.

ezt azoknál a leveseknél alkalmazom, ahol a párolás jobb ízt ad, mint a a bő lében való főzés. a gomba is ilyen, a karfiol, karalábé, sőt a borsót is így készítem.

ha ez a pohár víz elfogyott , lassan forrjon egyet, majd be lehet állítani a leves hosszát.

ha tejfölözni akarod, a tejfölt egy kis tálban keverd simára, vegyél ki a meleg levesből és azzal is keverd át.

utána óvatosan keverd bele a levesbe, és még egy kicsit lassan, csendesen főzd.

2012. ápr. 2. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Én mindent elöször rántok.

A főzelékeket, a leveseket, mindent.

Igaza volt az egyik előzőnek, forró rántást mindig hideg vízzel kell elkeverni, és akkor nem lesz csomós, ha mégis, akkor habverővel verem át.

Az okom pusztán annyi, h így sokkal kevesebb mosogatnivaló van.

2012. ápr. 2. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!