Rántásos levesnél muszáj a végén beletenni a rántást?
Elronthatok valamit, ha először a rántást készítem el, felengedem vízzel és utána teszem bele főni a többi hozzávalót?
Tejfölös gombalevesről lenne szó.
még egyszerűbbet mondok Neked. a leszórásos módszert (staubolás)szoktam pl a gombalevesnél is alkalmazni. hagymát dinsztelsz, a gombát lepirítod a zöldséggel, fedő alatt puhára párolod.
ha puha, leszórod kb kis fakanál liszttel, kevvés pirospaprikával és egy pohár hidegvízzel kezded felönteni, miközben kevergeted.
a súrlódástól a liszt teljesen leválik a cuccról, nem lesz csomós, nem kell külön lábasban rántást készíteni.
ezt azoknál a leveseknél alkalmazom, ahol a párolás jobb ízt ad, mint a a bő lében való főzés. a gomba is ilyen, a karfiol, karalábé, sőt a borsót is így készítem.
ha ez a pohár víz elfogyott , lassan forrjon egyet, majd be lehet állítani a leves hosszát.
ha tejfölözni akarod, a tejfölt egy kis tálban keverd simára, vegyél ki a meleg levesből és azzal is keverd át.
utána óvatosan keverd bele a levesbe, és még egy kicsit lassan, csendesen főzd.
Én mindent elöször rántok.
A főzelékeket, a leveseket, mindent.
Igaza volt az egyik előzőnek, forró rántást mindig hideg vízzel kell elkeverni, és akkor nem lesz csomós, ha mégis, akkor habverővel verem át.
Az okom pusztán annyi, h így sokkal kevesebb mosogatnivaló van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!