Grillezéshez milyen házi készítésű fűszerkeveréket pácot használtok?
Sertéshúshoz: mustárt és olajat összekeversz (3-4 evőkanál mustárhoz 1 evőkanál olaj), a hússzeleteket pedig sózod-borsozod. Fokhagymát aprítasz, meghámozol néhány vöröshagymát, és felkarikázod. Előveszel egy tálat, és annyi húst, amennyi beborítja az alját, alaposan bekensz mustárral. Ezzel "kibéleled" a tál alját. A húsra aprított fokhagymát szórsz, és teszel rá bőven hagymakarikát. Erre megint mustáros hús kerül, és így tovább. A rétegezést hagymával fejezed be, aztán lezárod a tálat, és éjszakára hűtőbe teszed. Mi mindig így készítünk pl. tarját, nagyon finom szokott lenni.
Csirkehúshoz zöldfűszeres-fokhagymás joghurtot ajánlanék. Fűszerek ízlésetek szerint (mi kakukkfüvet és valamilyen hagymát - újhagymát, metélőhagymát, stb. - szoktunk használni.
Valóban a grillezésre szánt húsokat nem szabad besózni!
én a következő páccal szoktam egy éjszakára hűtőbe tenni
kecsap-mustár-méz-bors-majoranna-őröltkömény-préselt fokhagyma-olaj.
szeletelek hagymát bőven és a bekent húsokat hagymával rétegezve teszem egy zárható dobozba.
sütéskor a hagymát eltávilítjuk, mert megéghet.
mindenféle húshoz finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!