Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi tejből sütemény! Hogy?

Házi tejből sütemény! Hogy?

Figyelt kérdés

Most tanulok sütni-főzni,nem igazán vagyok minden témában otthon.

Egy egyszerű babapiskótás-pudingos sütit szeretnék,házi tejből.

Hogyan csináljam?Ugyanúgy mintha bolti lenne?Felforralom és bele a pudingpor??

A házi tej,hűtőben meddig áll el??


2012. márc. 29. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:
ugyanúgy, mint a bolti tejből. a házinak vastagabb föle keletkezik forraláskor, ezt szedd le, milőtt belekevered a kikevert pudingport, mert csomós lehet tőle.
2012. márc. 29. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
a házitejet először fel kell rendesen forralni, lehűtve tenni a hűtőben. akkor is csak kb 3 napig nappig áll el, és arra is vigyázni kell, hogy nehogy beszívjon más szagokat a hűtőből.
2012. márc. 29. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

a házitejet először fel kell rendesen forralni, lehűtve tenni a hűtőben. akkor is csak kb 3 napig nappig áll el



ha hagyod tovább állni, aludt tejet kapsz belőle

2012. márc. 29. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

És még egy bugyuta kérdés!

Hogy forraljam fel?Nem ég le az egész???

2012. márc. 29. 13:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

hidegvízzel kiöblített zománcos, vagy rozsdamentes edénybe tedd, lehetőleg ne abba, amiben pörköltet is főztök.

legyél mellette, mert kifuthat. ha bőrösödni kezd, már közel van a forrponthoz.

ezután pár perc és kész, húzd le gázról és hűtsd le spájzban vagy hideg helyen.

vigyázz bele ne lépj:))

2012. márc. 29. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem,nem lépek bele!:))

Olyan kis ügyetlen vagyok sok mindenbe,összeköltöztem a párommal és gyakorló háziasszony vagyok. :D


És ha kihűlt,akkor be a hűtőbe?Kb meddig áll el?

2012. márc. 29. 15:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

igen, ha kihűlt be a hűtőbe, de mint írtam alaposan fedd le, mert átvesz minden szagot. 3-4 napig eláll, viszont, ahogy más írta utána aludttejnek jó, amiből akár hamis túrógombócot is készíthetsz, ha meg nem eszitek:)

én alaposan tisztára mosott zárható műa. palackba tenném, akkor biztosan nem veszi át a szagokat.

2012. márc. 29. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

biztatásként azért mondom, ne izgulj, mindenki kezdte valahol, valamikor. én is forraltam annakidején tejet

méghozzá sparhelton, nem is egyszer kifutott rendesen...

azt nem lehetett lezárni, hiába húztuk félre a lábast , égett a kifutott tej.

kaptam is anyukámtól a fejem búbjára nem egyszer, de az volt az igazi iskola..

Szóval fel a fejjel, minden menni fog, és leginkább a saját

kárunkon, tapasztalatainkon tanulunk meg mindent, bár én még ma is szívesen olvasom a válaszadó társak írásait, és sok hasznos ötletet át is vettem.

sok örömet a háztatartásban:))

2012. márc. 29. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én soha nem forralom a házitejet,csak beteszem a hűtőbe. Még 4-5 nap után is feltudom forralni.
2012. márc. 29. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

a házitejet mindig forraljuk.

tbc-t nem szeretnék kapni.

A bolti agyonpasztőrözött "tej" ebből a szempontból biztonságosabb.

2012. márc. 31. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!