Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ilyen tejpudingot hogy lehet...

Ilyen tejpudingot hogy lehet készíteni? És mennyire hízlal?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=nnKClKB6qRA&feature=fvwrel


Ilyenre gondoltam. Tudom hogy ez porból van (valami japán gyors-kész édesség ez a poros), de átlagosan hogyan lehet ezt itthon elkészíteni?

Mi kellene hozzá?


Valaki próbálta már? Milyen, ízre?:)

Vagy mennyire hízlal??


2012. márc. 30. 22:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Pudingporból kevesebb tejjel főzöl sűrű pudingot,és hagyod a formában kihűlni.

Vagy Aranka krémporból csinálod,kevesebb tejjel,mint ahogy rá van írva.

2012. márc. 30. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

És hogy lesz fehér?

Azt hittem szimplán zselé kell hozzá...

2012. márc. 30. 22:57
 3/6 tetro ***** válasza:

a creme caramel ugyanezen az elven készül:


a karamellhez: 4 dkg cukor

puding:

5 dl tej

4 egész tojás

16 dkg cukor (vaníliás is)

csipet só

A 12 dkg cukrot 3 tk. vízzel alacsony hőfokon, kavarás nélkül sötét színűre olvasztjuk. Azonnal négy darab, 1 dl űrtartalmú hőálló tálkába vagy fémformába csurgatjuk a karamellt, hogy az edény alját egyenletesen bevonja, és megszilárduljon (vagy egy nagyobb jénaiba). Teljesen lehűtjük. A pudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. A tojásokat kézi habverővel fehéredésig keverjük a cukorral. A meleg tejet lassan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, átszűrjük, és a tálkákba öntjük. Egy tepsibe helyezzük a tálkákat, forrásban lévő vizet öntünk bele úgy, hogy kb. az edények 2/3-áig érjen. 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. (A sütési idő a tálkák méretétől is függ). Nem baj, ha picit még lágy, hűlés közben még szilárdul. Lehűtjük (akár egész éjszakára vagy napra). Egy késsel óvatosan körbelazítjuk a pudingot, majd fejjel lefelé tányérokra borítjuk, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyjon

2012. márc. 30. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez inkább panna cotta. A creme caramel nem ilyen fehér...
2012. márc. 31. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

És mennyire hízlal?


Tényleg nem kell hozzá zselatin?

Mert a videóba még csak a tűzhely sem kell, szimplán a hűtőbe megkocsonyásodik.

Így is el lehet készíteni? (pl tűzhely nélkül)

2012. márc. 31. 16:44
 6/6 tetro ***** válasza:
a videoban beleszór valami digitális port. valószínűleg zselatin, guargumi, meg még pár ipari cucc keverékét. vagy szerzel ilyen port, vagy sütsz. a creme caramel amúgy a carameltől lesz sárgás, ha azt kihagyod, akkor természetesen nem sárga. a panna cotta is hasonló, de az inkább tejszín puding, mint tej
2012. márc. 31. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!