Lisztes-tejfölös szósz?
Kezdő szakács vagyok, húsgolyóhoz szeretnék csinálni valami egyszerű (meleg) tejfölös-lisztes szószt, ami feldobja. (Ezek vannak itthon, sajnos tejszín nincs. Esetleg tejföl helyett még tej van.))
Van van valami ötletetek?
1. Tejfölbe lisztet símára kavarok, egy marék zúzott fokhagymát, őrölt borsot is. Kevés zsírba (kis láng felett) ezt belekavarom, és állandó kavarás közben hideg vízzel hígítom. A mennyisége függ attól, hogy a tejfölbe mennyi lisztet kavarsz, attól függ, hogy mennyi vizet fog felvenni ahhoz, hogy a kifőzött rizshez elegendő legyen.
2. Ha nem fokhagymát, akkor reszelt sajtot kavarsz a tejfölbe a liszt mellé, és ugyanígy megcsinálhatod.
3. Ha bármilyen krém-leves-porod van otthon, és fele annyi vízbe teszed fel főni, mint amennyit a zacsira írtak, és hosszabb ideig főzöd, mint ami arra írva van: egy idő után elkezd besűrűsödni, és attól kezdve tudod vízzel hígítani = mennyiségét növelni. (Gombakrém-leves, stb.)
Köszi a válaszokat! Végül egy sajtos-tejfölös szószt választottam, de nem lett túl jó, kicsit sok lisztet raktam a mártásba, legközelebb erre figyelek.
És tuti kipróbálom a fokhagymaszószt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!