Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha egészben teszem a tojásokat...

Ha egészben teszem a tojásokat a piskótába, akkor milyen lesz?

Figyelt kérdés
Láttam egy főző műsorban, hogy az egész tojásokat verték fel kis vízzel és cukorral, majd ehhez ment a liszt, milyen lenne így, csinálta már valaki így a piskótát?

2012. márc. 23. 15:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%
Én is egyben szoktam felverni, állványos habverőm van, kb 3 perc alatt megvan. Még sosem volt vele gond, nekem fojtósabbnak sem tünt soha :)
2012. márc. 23. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem volt fojtós, csak nem annyira lágy, mintha külön adtam volna hozzá a tojásfehérjét, de nekem így jobban is ízlett.
2012. márc. 24. 07:00
 13/15 anonim ***** válasza:
74%
Soha nem szoktuk szétválasztani, mindig egészbe megy a piskótába. Soha semmi baja.
2012. márc. 24. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Látom mindenkit lepontoztak, aki azt ajánlja, hogy a tojásokat szétválasztás nélkül is fel lehet verni a piskótához. Az én véleményem: az anyukámtól azt tanultam még kislány koromban, hogy a tojásokat szét kell választani, és külön-külön kikeverni oll. felverni. Aztán amikor elkezdtem dolgozni, akkor egy munkatársam ajánlotta, hogy próbáljam meg egyben felverni. Hát én megpróbáltam. Attól függően, hogy hány tojásból készül a piskóta, általában 4-5 tojásonként plusz 1 ek. cukorral többet teszek hozzá, és úgy verem fel a kellő állag eléréséig. Aztán a sütőporral ekevert lisztet mindig 2 részletben szitálom a masszához, és nagyfejű fakanállal szépen, óvatosan de határozott mozdulatokkal szépen alákeverem, amíg jól elkeveredik a liszt, de a masszát se törjem össze. Tehát nem keverem feleslegesen a kelleténél tovább, mert akkor tényleg összeesik, és akkor nem is csodálom, ha tömörebb piskóta lesz belőle. Azóta (22 éve) csak így sütöm a piskótát, és tényleg jól működik a dolog. Szép levegős lesz, és nincs vele gond. Egyébként szép formás tortát a legjobb úgy készíteni, hogy a lapokat külön-külön süti meg az ember. (nem vagyok cukrász, de gyakran szoktam tortát, vagy más krémmel töltött piskótás sütiket készíteni)
2012. márc. 24. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért kell lepontozni azt, aki más véleményen van, ki így csinálja, ki úgy. Most már tudom, hogy így is lehet, tortánál azt hiszem maradok ennél, mert ott számomra nem jó az a túl lágy piskóta, de egy megges piskótánál majd külön verem fel a habot, jó tudni, hogy mindkettő működik.

Kösazönöm a válaszokat.

2012. márc. 25. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!