Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diétás fagyi recept?

Diétás fagyi recept?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretnék itthon fagyit készíteni, de lehetőleg diétásan tejszín nélkül édesítővel. Megcsináltam egy recept szerint tojásból, és tejből főzött alappal, betettem a fagyasztóba, de csak egy tejes jégkása lett belőle :((

Hogyan érhető el a boltihoz hasonló krémes és nem jeges állag? Köszönöm szépen!!

2009. jún. 12. 14:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én pont tegnap találtam egy ilyet:

[link]

2009. jún. 12. 14:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. A lap alján van, a negyedik recept.
2009. jún. 12. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szia

én diétásan szoktam mindig..:D mivel eléggé elhízottak vagyunk:'D nade nemveszi észre senki rajta,hogy a tejszín helyett,zsírszegény tejpor van. a cukor helyett pedig édesítőszer.

én így szoktam :

egy csomag csoki pudingot,elkeverek kevés vízzel,majd ehez teszek édesítőszert(ízlés szerint)és tejport,ízlés szerint. kapok egy nagyon sűrű masszát. felrakok vízet forrósodni,ehez is teszek tejport(tejporból ha megiszol egy litert vízzel,sem hízlal annyira mint 5dl tej!) majd ha forró a tej,hozzá keverem a pudingos masszát. :D ez így ha kész olyan mint egy puding,csak nagyon sűrű.ehez teszek még epret,narancskarikákat,almát,amit szerettek ízlés szerint. majd jó darabosra kikeverem. fagyasztóba berakom, 4-5 óra múlva fogyazsható:)és nem is hízlal:D:D rem tudtam segíteni. de neten tuti találsz még recepteket.

ha pedig nem lesz elég sürü akkor tegyél hozzá keményítőt:D ígyis biztos fini:P

pusziii

2009. jún. 12. 14:23
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! Ki fogom próbálni a recepteket! :) Most kóstoltam meg amit készítettem, ízre jó lett, de jégdarabos az állaga. Ez hogyan kerülhető el szerintetek?
2009. jún. 12. 14:29
 5/8 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy szoktam, hogy leturmixolom a gyümölcsöket, kicsit édesítem, fagylaltformába teszem, és lefagyasztom. Aki ettől el mer hízni, az hazudik. :)
2009. jún. 12. 16:52
 6/8 anonim ***** válasza:
53%

Hozzávalók:

2-3 tojásfehérje

ízlés szerint édesítőszer (porítva)

citromlé

ízlés szerint gyümölcs (málna, eper, ribizli, meggy)

Elkészítés:

A tojásfehérjéket jó kemény habbá felvered, közben ízesíted a citromlével és az édesítővel. MAjd a végén óvatosan beleforgatod a gyümölcsöket. Azután irány a fagyasztó. Kb 3 óra alatt megfagy.

Tanácsok:

Én önbecsaapásként néha igazi jégkrémes doboza töltöm. Azután csak előkapom, és máris olyan, mintha igazi csemegét falatoznék.

Nem érdemes belőle sokat csinálni, mert nem igazán áll el a hűtőben. Illetve nem tesz neki jót.

Haamrosan kipróbálom majd vaníliaaromával vagy egyéb, más aromával. Majd beszámolok róla.

2009. jún. 12. 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

5 tojás sárgája édesítõszer 3 kávéskanál cukormentes vanília kivonat 1 és 1/4 csésze tejszín habbá verve 1 csésze víz

Elkészítés:

Öntsd a vizet egy turmixgépbe, add hozzá az édesítõt és a tojások sárgáját, mixeld közepes fordulaton 30 másodpercig. Forgasd bele ezt a keveréket a felvert tejszínbe, keverd össze alaposan, de vigyázz a tejszínhabra, nehogy összetörjön. Fagyaszd 2 órán keresztül.

Tanácsok:

8 db félcsészényi adagra oszd fel, így egy adat szénhidrát tartalma 2-4 gramm, az édesítőszertől függően.

Szénhidráttartalom: 2-4 gramm

2009. jún. 12. 21:04
 8/8 anonim válasza:
9%

hali:)

háát diétás fagyit még nem ettem:/

de ugy halottam, hogy ha pl. fagyit eszel két napig kb..vagy több ahogy birod fogyhatsz:).

sztem 1probát megér.

2009. jún. 20. 01:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!