Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettem füstölt kötözött...

Vettem füstölt kötözött lapockasonkát. Kell főzni? Muszáj? Ha igen, akkor hogyan?

Figyelt kérdés
2012. márc. 13. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem főtt, akkor kemény. Ugyan úgy főzd meg, mint a húsvéti sonkát. Egy pár babérlevél, és pár szem fekete bors, vöröshagyma, és fokhagyma a lébe, A saját levében hagyd kihűlni.
2012. márc. 13. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
sosem főztem még húsvéti sonkát :)
2012. márc. 13. 12:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Én a bablevesbe szoktam belefőzni, így annak is finom füstölt íze lesz. A babbal egyszerre szoktam beletenni és csak később, mikor már a bab puhult akkor teszem bele a többi zöldséget és fűszert.
2012. márc. 13. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Előző este (langyos vízben) kapirgáld át, hogy a vastagabb füstréteg lejönnön róla. Éjszakára áztasd be hidegvízbe, hogy ne legyen túl sós.

Majd aztán tedd fel főni, a babbal együtt.(Plusz babérlevél, bors, egyebek)

2012. márc. 13. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

nem írta, hogy babosat akar:) mosd le, hidegvízben tedd föl főni, ahogy már írták, egy-két babérlevél, pár szem egész bors, egy v.hagyma, 2 gerezd fokhagyma társaságában.

kb 2 órát főzd, majd szúrj bele villát. ha könnyen belemegy, akkor már jó.

a levében hagyd kihűlni, és ha kihűlt szedd le róla a hálót, mert később vagy szeletelve sokkal nehezebb.

2012. márc. 13. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Nehogy kidobd azt a finom húslét. Egy nekifutásból (egy gázzal) megfő vele együtt a bab is. Majd főzöl bele zöldséget és berántod. A húsvétra készülődés, sütés, főzés napjára kész az egytál étel, ha bekanalaztátod, lehet tovább dolgozni és készülődni az ünnepre! Legalábbis nálunk ez volt a szokás!
2012. márc. 13. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
isten őrizz, hogy kiöntse, én sem azt írtam:) én ha éppen akkor nincs szükségem a lére, fél literes műa. palackokban lefagyasztom (nem teljesen teli, hogy szét ne nyomja)és máskor, krumpli vagy bablevesbe elhasználom.
2012. márc. 13. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 doboszoli ***** válasza:

Azért van rajta a háló, hogy szépre lehessen főzni, ne essen szét. Ezért fizetsz érte többet, mint a sima parasztsonkáért. Főzésnél kövesd a fenti tanácsokat!

De, ha ragaszkodsz hozzá, akkor hajszálvékonyra szeletelve "nyersen" is finom, de ez házi módon készült sonkát feltételez, nem a 800 forintos "tacskó gazdaságost".

2012. márc. 14. 05:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
0%

nem muszáj megfözni te

a kötelet azt szedd le róla..

ne hogy azt is meg edd.

...

2012. márc. 15. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez nekem is jól jött :D Köszi mindenkinek
2012. márc. 16. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!