Vettem füstölt kötözött lapockasonkát. Kell főzni? Muszáj? Ha igen, akkor hogyan?
Előző este (langyos vízben) kapirgáld át, hogy a vastagabb füstréteg lejönnön róla. Éjszakára áztasd be hidegvízbe, hogy ne legyen túl sós.
Majd aztán tedd fel főni, a babbal együtt.(Plusz babérlevél, bors, egyebek)
nem írta, hogy babosat akar:) mosd le, hidegvízben tedd föl főni, ahogy már írták, egy-két babérlevél, pár szem egész bors, egy v.hagyma, 2 gerezd fokhagyma társaságában.
kb 2 órát főzd, majd szúrj bele villát. ha könnyen belemegy, akkor már jó.
a levében hagyd kihűlni, és ha kihűlt szedd le róla a hálót, mert később vagy szeletelve sokkal nehezebb.
Azért van rajta a háló, hogy szépre lehessen főzni, ne essen szét. Ezért fizetsz érte többet, mint a sima parasztsonkáért. Főzésnél kövesd a fenti tanácsokat!
De, ha ragaszkodsz hozzá, akkor hajszálvékonyra szeletelve "nyersen" is finom, de ez házi módon készült sonkát feltételez, nem a 800 forintos "tacskó gazdaságost".
nem muszáj megfözni te
a kötelet azt szedd le róla..
ne hogy azt is meg edd.
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!