A húsvétra szánt, nyers kötözött sonkát lelehet fagyasztani a felhasználásig?
Figyelt kérdés
2011. márc. 6. 16:08
1/5 anonim válasza:
Füstöltet nem szabad fagyasztani. A füstölés, sózás maga is egy tartósító eljárás.
2/5 anonim válasza:
Ha rendesen fel van füstölve, akkor teljesen felesleges fagyasztani, akaszd fel hűvös helyen és eláll. (elvileg így is érlelik a sonkát)
Ha csak ilyen "erővel érlelt-féligfüstölt" bolti cucc, akkor lefagyaszthatod. Bár azért húsvétra inkább vegyél frisset
3/5 Kondor Judit válasza:
Szerintem nyugodtan fagyaszd le mert húsvétig a kamrában teljesen megszárad,én is ezt csináltam,hogy lefagyasztottam.Igaz,hogy az enyém első,hátsó csülök.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat !
2011. márc. 6. 16:32
5/5 doboszoli válasza:
A házi, sóban 3 hétig érlelt, hidegen füstöltet nem kell, az eláll tavaszig.
A "bóti" ízetlent, ami gyorspácolt, a negyede páclé, amit beleinjektáltak(ugye már nem is olyan olcsó?) szav.ideje 15 nap, eleve hűtve kell tartani, de le is fagyasztható. Az ízén nem ront, mert nincs mit rontani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!