Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A húsvétra szánt, nyers...

A húsvétra szánt, nyers kötözött sonkát lelehet fagyasztani a felhasználásig?

Figyelt kérdés
2011. márc. 6. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Füstöltet nem szabad fagyasztani. A füstölés, sózás maga is egy tartósító eljárás.
2011. márc. 6. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendesen fel van füstölve, akkor teljesen felesleges fagyasztani, akaszd fel hűvös helyen és eláll. (elvileg így is érlelik a sonkát)

Ha csak ilyen "erővel érlelt-féligfüstölt" bolti cucc, akkor lefagyaszthatod. Bár azért húsvétra inkább vegyél frisset

2011. márc. 6. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Kondor Judit ***** válasza:
Szerintem nyugodtan fagyaszd le mert húsvétig a kamrában teljesen megszárad,én is ezt csináltam,hogy lefagyasztottam.Igaz,hogy az enyém első,hátsó csülök.
2011. márc. 6. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat !
2011. márc. 6. 16:32
 5/5 doboszoli ***** válasza:

A házi, sóban 3 hétig érlelt, hidegen füstöltet nem kell, az eláll tavaszig.

A "bóti" ízetlent, ami gyorspácolt, a negyede páclé, amit beleinjektáltak(ugye már nem is olyan olcsó?) szav.ideje 15 nap, eleve hűtve kell tartani, de le is fagyasztható. Az ízén nem ront, mert nincs mit rontani.

2011. márc. 6. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!