Miért esik össze a sütemény?
Figyelt kérdés
Teljessen mindeggy, hogy milyen fajta, piskóta, kever süti vagy muffin. Meg emelkedik 2*-ére, majd amint elzárom a gázt elkezd összeesni.
A sütés elég ideig tart,ez nem lehet gond.
Próbáltam rögtön kivenni a sütőből, próbáltam bennthagyni a sütőben, meg rögtön kivenni a tepsiből, de az eredmény ugyanaz.
2012. márc. 12. 15:50
11/13 anonim válasza:
12/13 A kérdező kommentje:
Na ná, hogy nem eshet össze. ELMÉLETILEG. :)
2012. márc. 14. 08:00
13/13 anonim válasza:
Én is hasonló problémával küszködtem. Aztán a google a barátunk, nyomozás, és végül pár jó tanács, ami nekem bejött. Tehát: már régebben is hallottam, hogy a tésztát mindig egy irányba kell keverni. Gondoltam hülyeség, tök mindegy. És nem! Mert a tésztába (habba) kerülő levegő megannyi kis légbuborék. Ha ezeket nagy számban kipukkasztjuk, akkor a hab azaz a tészta összeesik.Állandó egy irányú keverés mellett ennek kockázata kisebb. Ha túl sok a sütőpor szintén túlfeszülnek a légbuborékok, majd kipukkadnak, a tészta összeesik. Persze előbb szépen feljön... És végül a sikér! Bioboltokban lehet kapni. Más néven búzafehérje. A kissé silány minőségű lisztet lehet vele felturbózni. Egyébként finomlisztnél (bl55) tök mindegy a márka. A 100 Ft-os liszt ugyan az mint a 200 Ft-os. Malomban mondták. Egyszerűen drágább lenne nekik más minőségre állítani a gépsort, mint amennyit nyernének a trükközéssel. Ezért csak a csomagolópapírt változtatják, a megrendelő igénye szerint. Bocs a kissé offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!