Darált húsból kolbász sütőben?
egyszer láttam valahol, hogy sima darált husbol kis kolbásdarabokat formáltak, majd sütőben megsütötték. mivel kell füszerezni, nem találok rá sehol receptet.
(talán a tavalyi vv-ben volt)
doboszoli válasza:
Azt, hogy nagyon finom-e, neked kell eldönteni.
Bő 30 év tapasztalata alapján, én a következőt alkalmazom:
10 kg 70/30-as húshoz: (70%hús, 30 kemény szalonna)
-só: 22dkg
-bors 4dkg
-kömény 4dkg
-paprika 22dkg(édes, és csípős együtt)
-fokhagyma 8dkg
A fűszereket kimérem, összekeverem, majd a kockára vágott hússal összekeverem. Némi pihentetés(2-24 óra) után darálom, és töltöm
Én nem Zoli vagyok, de azért
ide másoltam neked Zoli korábban, hasonló kérdésre írt válaszát, gondolom nem fog megharagudni. Ha nem bélbe töltöd, hanem kis gombócokat formálsz az is jó, de a husi összeállításánál a Zoli által írt fűszereket és mennyiségeket célszerű tartani.
Előző vagyok.
Doboszoli!
Írj ide akármit, és továbbadom Neked a zöld-kezecskét. Az téged illet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!