Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darált húsból kolbász sütőben?

Darált húsból kolbász sütőben?

Figyelt kérdés

egyszer láttam valahol, hogy sima darált husbol kis kolbásdarabokat formáltak, majd sütőben megsütötték. mivel kell füszerezni, nem találok rá sehol receptet.


(talán a tavalyi vv-ben volt)



2012. márc. 10. 19:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

doboszoli válasza:


Azt, hogy nagyon finom-e, neked kell eldönteni.

Bő 30 év tapasztalata alapján, én a következőt alkalmazom:

10 kg 70/30-as húshoz: (70%hús, 30 kemény szalonna)

-só: 22dkg

-bors 4dkg

-kömény 4dkg

-paprika 22dkg(édes, és csípős együtt)

-fokhagyma 8dkg

A fűszereket kimérem, összekeverem, majd a kockára vágott hússal összekeverem. Némi pihentetés(2-24 óra) után darálom, és töltöm

Én nem Zoli vagyok, de azért

ide másoltam neked Zoli korábban, hasonló kérdésre írt válaszát, gondolom nem fog megharagudni. Ha nem bélbe töltöd, hanem kis gombócokat formálsz az is jó, de a husi összeállításánál a Zoli által írt fűszereket és mennyiségeket célszerű tartani.

2012. márc. 10. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Doboszoli!

Írj ide akármit, és továbbadom Neked a zöld-kezecskét. Az téged illet.

2012. márc. 10. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
A darált húst keverd össze sóval, borssal, fokhagymával, ebbe ne tégy pirospaprikát, helyette kevés ketchupot tégy, és kilónként mokkáskanálnyi szódabikarbonátot. Gyúrd jól össze, olajos kézzel formázz kis kolbászokat belőle. Rakd a kiolajozott tepsibe. Süsd magas hőmérsékleten kb 20-25 percig. Mustárral vagy savanyúsággal egyétek.
2012. márc. 10. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
A kérdező a kolbász-hús receptjét kérte, abba pedig pirospaprika való.
2012. márc. 10. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem fogok most vitatkozni.
2012. márc. 10. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Persze lehet rakni bele akármit, de akkor annak a neve nem kolbászhús, hanem saját ízlés szerint fűszerezett darálthús, sütőben sütve.
2012. márc. 10. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem kolbászhúsról volt szó, hanem darált húsból készített kolbászformájúra alakított sütőben süthető húsételről. Nomármost, mivel a kolbász alá vizet teszünk, és a végén pirítjuk kissé, nincs semmi gond a pirospaprikával, de ebben az esetben olajozott tepsibe tesszük, nagy hőfokon pirítjuk, és nincs bélbe töltve, fennáll a veszélye, hogy keserű lesz, mert a paprika könnyen megég. A szódabikarbonát pedig azért kell bele, hogy ne legyen száraz, mint a bogár segge. Amúgy szerintem vagyok akkora magyar, mint te, sőt régebbi.
2012. márc. 10. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
"Darált húsból kolbász a sütőben?"
2012. márc. 10. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Tudod, mi a különbség köztünk? Én mindig tudom, hogy a kedves kérdező mit is akar tulajdonképpen. Te pedig elolvasod a kérdést, és arra válaszolsz. Nem tartom valószínűnek, hogy kezdő szakácsnőnél otthon kéznél volna a nagy vájdling, amibe bekever 10 kiló kolbásznak valót(pontosan kimérve!) utána felszereli a konyhaasztal sarkára a kolbászöltőt, meghúrolja a belet, utána szakszerűen beletölti a masszát... Ezzel szemben van kéznél egy kilónyi darált hús amiből ki kellene találni valami gyorsat, mert a fasírt már unalmas, spagetti pedig nemrég volt. No, ez a különbség köztünk. Kedves Kérdező, szólj bátran, ha nincs igazam.
2012. márc. 10. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A csevapba is kell szódabikarbóna, az is hosszúkás alakú. És finom. Bár azt én grillen sütném.
2012. márc. 10. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!