Mit szoktatok karajból készíteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egybe sütve kolbásszal töltve nagyon finom.
Rántott hús
Gombás-tejszines karaj
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én is rántotthúsnak "tartogatom", de bakonyi gombás szeletnek is karajt használok, igaz elősütve.
serpenyőben kevés zsiradékon a sózott, lisztebe mártott
karajszeleteket mindkét felükön 4-4 percig sütöm. ha mind megvan, zsírozott tepsibe teszem, a lisztes pecsenyezsírt egy deci vízzel beforralom, és a szeletekre öntöm. lefóliázva kb 40 percig sütöm, majd egy kicsit megpirítom. utána teszem a finom, tejszínes/tejfölös gombamártásba, nokedlivel tálalom.
ezt a sütési módszert használom más mártásos húsoknál is, vagy pl egy lecsós alapba is így teszem.
finom, porhanyós, omlós nem száraz.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nagyon jól hangzik a második válaszoló bakonyi gombása, szerintem ki fogom próbálni, ahogyan leírtad!:-)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Általában csak rántott húst.
De csináltunk már mustáros tepsis húst is belőle, finoom volt.
A karajt kicsit megklopfolom, sózom, borsozom és mustárral bekenem, majd legalább 1 órát hagyom pácolódni.
Ezalat krumplit héjában főzök, pucolok, szeletelek mint a rakott krumpliba.
A pácolódott karajokat mindkét oldalán hirtelen kevés olaj és vaj keverékén megsütöm.
A jénait kibélelem baconnel, rá egy sor krumpli, a krumplit a sütésből maradt zsiradék felével kicsit meglocsolom, rárakom a húst, szeletelt hagymát, bacont végül megint krumpli, amit a zsiradék másik felével szintén meglocsolok.A tetejére tejfölt teszek és egybe sütöm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!