Milyen finom palacsinta-töltelékeket tudtok?
Már kérdezte ezt más is ..egyébként.
Nekem a nuttelaaaaaaa :-)
ááá síma nutella, kis banán karikákkal!!! fincsi
de túrósat csokimázzal leöntve is szoktam készíteni, vagy a diós-lekváros sem utolsó mazsolával, cseresznyével
diós- lekváros szerintem is nagyon finom, én nem teszek mellé mazsolát mivel azt ki nem állhatom
én még nagyon szeretem a kakaósat, sima kakaóporral:)
Szia!
Szilvából vagy meggyből (de jó az eper, cseresznye, barack is) szoktam a köv. tölteléket készíteni.
Felteszem a gyümölcsöt főni egy kis almalével (vagy bármilyen gyüm.lével), vagy ha más nincsen vizzel és cukorral. Addig főzöm, míg besűrűsödik, szirupos nem lesz. Aztán izlés szerint, fűszerezem:
- fahéj
- szegfűszeg
- gyömbér
- citrom
- rum
Arra vigyázok, hogy a gyümölcs és a fűszerek harmonizáljanak egymással.
A másik, édes túrótölteléket készítek (túró+tejföl+van.cuk+citromhéj) , és azt dobom fel még apróra vágott gyümölcsökkel vagy lekvárral, esetleg kandírozott gyümölccsel.
Ami még szóba jöhet:
- palacsintát alaposan megszórod porcukorral, és citromot nyomsz rá, hogy feligya a cukrot, és tocsogós legyen
- tejszínhab + idénygyümölcs
De ha a 3,5 éves lányomat kérditek, ő a mézes palacsintára esküszik. Sok mézzel töltve....
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!