Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen különleges krumpli...

Milyen különleges krumpli köretek vannak?

Figyelt kérdés
2012. márc. 2. 15:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
a Matutkának olyan édi neve van...:)ezután én így becézem majd:)
2012. márc. 2. 18:00
 12/13 anonim ***** válasza:

A matutkás vagyok:D

Egy tuti recept:

7-8 nagyobb krumpli megpucolva, lereszelve a sajtreszelőn (kis lyukú), ebbe beleütök 2 tojást, 2-3 kávéskanál sót, kis borsot és egy pohár tejfölt teszek hozzá, összekeverem, majd hozzáadok 4-5 evőkanál fehér lisztet (teljes kiőrlésűvel nem túl jó, mert nagyon magába szívja az olajat sütéskor).

Teflonserpenyőbe 2-3 ujjnyi olajat forrósítok, és ebbe kanalazok fél tenyérnyi kupacokat, és kicsit kilapítom őket. Közepes lángon sütöm mindkét oldalát addig, hogy kis kérget kapjon, majd feljebb veszem a lángot, és aranybarnára sütöm. (Elektromos tűzhellyel először 5-ös fokozaton, utána 7-esen)

Van aki vékonyabban, van aki vastagabban szereti.

Ha szeretitek, lehet a "tésztájába" fokhagymát is törni, de én szoktam lekvárral vagy fokhagymás tejföllel is enni.

2012. márc. 3. 14:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Köszi a receptet!
2012. márc. 3. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!