Ez jó vacsora lenne? Ja és valaki leírná nekem a petrezselymes krumpli receptjét?
Előétel: [link]
Főétel: [link] vagy
[link] vagy
Desszert: [link]
[link] vagy
Anyunak és apunak szülinapja lesz, és egy vacsorával szeretnék nekik kedveskedni a tesóimmal. Szerintetek ezek így jók lesznek? És meg tudnám csinálni, mert még csak 15 vagyok, de már többször sütöttem sütit, rántottam már ki húst. És tudok rizst csinálni. Valamilyen más leves ötletek, amik egyszerűek???
petrezselymes recept.:
hv.: 1 kg kifliburgonya
só
petrezselyem
5 dkg vaj
a krumplit megfőzöd, kihűtöd. majd serpenyőbe teszed a vajat, bele a krumplit rá, só, petrezselyem, kicsit sütöd h összeérjen.
aki szereti a f.hagymát, vhagymát az is tehet hozzá
Én teljesen másképp csinálom a petrezselymes krumplit.
A megtisztitott, kockára vágott krumplit kevés olajon kezdem párolni pár kanál vizzel. Még az elején megsózom és megszórom jó sok petrezselyemmel, ezekkel együtt párolom. Figyelni kell rá, kevergetni kell, ha elfőtt a viz alóla akkor pótolom.
nagyon fognak örülni szüleitek!!!
tök jó ötlet!
4-nek
Jogos. DE attól, hogy nem tudok petrezselymes krumplit csinálni az nem azt jelenti, hogy egy béna, ügyetlen emberke vagyok. Csak annyit jelent, hogy eddig nem érdekelt az elkészítése. Köszönöm a válaszokat.
Petrezselymes krumpli MÁSKÉNT!
A héjában megfőzött krumplit megpucolom, kockákra darabolom. Apróra vágott (reszelt) vöröshagymát dinsztelek, majd gyorsan hozzákeverem az apróra vágott petrezselymet. Mivel az vizes (mosott), gőzt vet, a hagymából és a petrezselyemből lesz egy sűrű alap, abba forgatom a krumplit, sóval, borssal, vegetával ízesítem.
Dicsérendő az ötleted, nagyon szép meglepi lesz!
DE VIGYÁZZ! A borjúhús nagyon drága, lehet, hogy az árából a mamád akár 2 hétig is eteti a családot!
Én a helyedben sertést vennék (karajt), és ha abból 2 szelettel többet veszel, és csinálsz belőle "becsinált" levest, (felkockázod hozzá a husit) vagy síma húslevest, még mindig olcsóbb, mint a borjú.
Egyébként ügyes vagy! Sok sikert és az ünnepelteknek BOLDOG SZÜLINAPOT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!