Milyen különleges krumpli köretek vannak?
Itt vannak jók:
Én szoktam pörköltes vagy tejfölös/tejszines húsokhoz tócsnit készíteni, fasírthoz libazsíros/hagymás/pirospaprikás áttört burgonyát,
de finom a megsikált, héjában hagyott hosszában kettébe vágott burgonya is, amit csíkosan bevagdosok, olajos fűszerkeveréket teszek bele és sütőben megsütöm.
Matutka mártásos húsokhoz, vagy csak úgy magába.(ha kell recept, írj)
Vagy szoktam olyat is csinálni, hogy krumplit megpucolom, nagyobb hasábokra vágom (kis krumplit 4 felé), és sós vízben főzöm, nem kell tökéletesen megfőnie, akkor jó, ha kicsit még kemény, aztán olajos tepsibe teszem (1-2 mm olaj), török rá fokhagymát, meglocsolom olajjal és megsütöm, párszor meg kell keverni. Sültkrumplis fűszerkeverékkel megszórom, sült húsok mellé szoktam adni.
sajtos-tejfölös sült krumpli.
közepes krumplikat héjában megfőzünk. félbevágva zsírozott tepsibe sorakoztatjuk,fűszeres (valamilyen zöldfűszer, bazsalikom, petrezselyem, snidling, kapor stb.)tejföllel megkenjük vastagon, majd reszelt sajttal megszórjuk. füstölttel is finom.
a sajt pirulásáig sütjük.
céklalével is megfestheted a pürét nagyon szép színe lesz.
habzsákkal kinyomva dekoratív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!