Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a pizza tésztába tul sok...

Ha a pizza tésztába tul sok élesztőt teszek akkor árt az a tésztának?

Figyelt kérdés
40dkg liszthez majd 20g élesztő..?
2012. márc. 2. 14:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Legfeljebb kicsit élesztő íze lesz a pizzának, de 40 deka liszthez a 20 g, nem olyan túl sok.
2012. márc. 2. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Az nem vészes, kell annyi.
2012. márc. 2. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
50dkg liszthez 25g, 1kg liszthez pedig értelemszerûen 50g élesztõ kell alapjáraton. Ezalól vannak kivételek pl. bejgli, zserbó, aminek csak egy kis lazaság kell a tésztajába, nem is igazán a hólyagos textúra a lényeg, de ezt a receptben szokták jelezni. Ha igazi, ducira kelesztõs, hólyagos, laza tésztát szeretnél, mint a pizzánál, akkor dolgozz az alapfelállással:)
2019. dec. 13. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!