Egyszerű sütit szeretnék készíteni, amibe nem kell sok minden, tudtok iylen receptet?
Muffin
30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2-2 mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna, 2 tojás, 1 dl étolaj és annyi tej, hogy nokedli sűrűségű legyen. Ez az alap, ezt cifrázhatod ami épp van otthon-nal :-) kakaó, csokidarabok, lekvár, vagy puding a közepébe, aszaltgyümölcsök, vagy csak a tésztájába fél üveg mandulaaroma...stb
Kakaós lepény
Hozzávalók: 1 egész tojás, 25 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy zsír (én margarint szoktam), 1/4 liter tej, 4 dkg kakaó, 25 dkg liszt, 1 sütőpor.
A tojást a vajjal előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót, jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, és a megmaradt tejjel hígítjuk. Jól összedolgozzuk, kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és középmeleg sütőben 25-30 percig sütjük. A sülést tűpróbával tudod ellenőrizni. Ha megsült, kiborítod egy deszkára, és még forrón, éles késsel feldarabolod.
Nekem ez a legegyszerűbb recept, a család imádja. Egyébként kb. annyi időbe telik megcsinálni is, mint leírni!
a muffint őzgerinc formában vagy kisebb tepsiben is sütheted
kevert süti
2 dl tejföl, 3 tojás, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 sütőport
ezt simán egy tálban összekeverni - ez az alaptészta, ebbe bármit keverhetsz, ami van otthon
pl:
- a tésztába keverni egy bögre darált diót, majd tepsibe öntés után megszórni magozott meggyel
- 1 bögre darált mákot és 1 citrom héját keverni a tésztába
- a tésztába keverni 2 bögre reszelt, lecsepegtetett almát és 1 kk fahéjat
- megszórni bármilyen idénygyümölccsel (cseresznye, meggy, eper,őszibarack, stb)
- túrós mazsolás rétestölteléket szaggatni bele kiskanállal
muffin alaptészta (tepsiben is szoktam sütni)
fél pohár olaj, fél pohár cukor, 1 tojás, 2 pohár liszt, fél pohár tej, fél cs. sütőpor
ebbe is bármit lehet keverni, ami van otthon
6 kanál kr.cukor
6tojássárgája
6kanál liszt
4evőkanál olaj
1dl tej
1sütöpor
Összekutyuljuk.Bele a felvert tojásfehérjét.
Alaptészta,de minden mehet rá,gyümölcs,dio,de igy is fincsi.Ha kisült,s formára szaggatod,olvasztott csokiba,porcukorba megforgathatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!