Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi szalámi? Milyet készített...

Házi szalámi? Milyet készítettél eddig? Receptet is adnál? Létezik olyan házi szalámi, amit nem kell füstölni? Panelba is el tudom készíteni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 19. 05:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Olyan szalámi nem létezik, amit nem kell füstölni. Az a sütni való kolbász, ami nincs felfüstölve.
2011. febr. 19. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 doboszoli ***** válasza:

Kolbászt hallottam már amit nem füstölnek, csak szellős helyen szikkasztanak, de még nem mertem megpróbálni.

A szalámiról.

7 kiló száraz húshoz,3 kiló szalonnát teszek. Ha sikerül öreg disznó (pl. selejt koca) húst beszerezni, még jobb az eredmény.

A húst felcsíkozom, és a következő fűszerkeverékkel elkeverem. 10 kilóhoz:

-22 deka só

-26 deka paprika(erős, édes vegyesen)

- 2 deka őrölt bors

- 6 deka fokhagyma kevés vízben kiáztatott leve

Ezt 5-ös tárcsán (kislyukú) ledarálom, és jól elkeverve,

lelapogatva egy éjszakára állni hagyom.

Másnap feláztatott 75-ös bélbe töltöm, szorosan, és addig füstölöm, amíg a fogása száraz lesz. Ez hideg (20 fok alatti) füstön 2-3 nap. Éjjelre a tűz kialszik, reggel újra begyújtás.

Ha kész, szellős helyen függesztve tárolom. Fogyasztása 2 hónap után esedékes, ezért érdemes a tél elején elkészíteni.

Az idő melegedtével egyenként fóliázva fagyasztóba kerül, ahonnan még 3-4 hónapig fogyasztható.

Jó munkát, jó étvágyat!

2011. febr. 19. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!