Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tyúk illetve fiatal kakasból...

Tyúk illetve fiatal kakasból mit lehet készíteni?

Figyelt kérdés
Kikel vágnom az állományból a fiatal kakasokat,mert már verekednek.De unalmas már az örökös tyúkhúsleves meg pörkölt vagy kirántott húsi.Mit tudnátok ajánlani ami finom és nem kerül sokba????
2012. márc. 1. 14:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha nincs fagyó, akkor kövesd nagyanyáink példáját:


Süsd meg őket, majd rakd fazékba (lábasba stb.) és tiszta zsírral öntsd le őket úgy, hogy a zsír teljesen el-lepje a sültet. Amikor kezd a zsír hűlni, egy kicsit még szintén olvadt zsírral pótolni kell, de ha így "légmentesen" lezárod, akár augusztus végéig tudod tárolni.

Gyermek koromban a dec-ben levágott disznó lesütött húsát így tartósították, és mindig csak annyit szedtek ki belőle, amennyire szükség volt. De minden alkalommal az olvadt zsírral ismét "légtelenítették".

2012. márc. 2. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

ha nem sajnálod az időt, csontozd ki a húsos részeket, a az aprajából és a csontból mégiscsak főzz levest.nem muszáj húslevesként enni, a lével felönthetsz bármilyen levest, gomba, borsó, karfiol stb...

a kicsontozott színhúst csíkokra vágva dinsztelt hagymán, akár a pörköltet, csak paprika nélkül esetleg más fűszerekkel pl fokhagyma, majoranna, bors ...stb. csinálj

tokányt. ezt aztán lehet fokozni még zöldborsóstokány,hentestokány, csikóstokány stb. amit tésztával, vagy rizzsel, nokedlivel lehet tálalni.

ludaskása szerűséget is csinálhatsz belőlük, ami ugye zöldséges rizzsel készül.

2012. márc. 2. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

még a húspástétom jutott eszembe. a levesbe főtt színhúst,meg a májat

dinsztelt hagymán átpirítod, a zsíros szafttal együtt ledarálod,majd hozzádarálsz pár keménytojást. sóval borssal, majorannával, mustárral ízesítet finom pikánsra,esetleg egy kis tejföllel lazítod, hogy krémes legyen.

kisebb pixisekbe teszed, akár le is fagyaszthatod.

hidegkajának nagyon finom.

a ledarált húsból nyerstojás és petrezselyem, bors , esetleg egy kis prézli hozzáadásával húsgombócot is készíthetsz, amit pl a csontokból, aprólékból főzött levesbe teszel betétnek.

2012. márc. 2. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:
jajj.Köszike az eddigi ötleteket nagyon aranyosak vagytok!!!!
2012. márc. 2. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!