Milyen fagyi recepteket tudtok?
A legegyszerűbbet!! KB. 1/2 kg gyümölcs (most az eper megy),
1 tubus tejszínhab. Csak ne növényi legyen!!!A gyümölcsöt egy nagyobb tálba teszed és villával megtöröd, hogy darabos is maradjon benne, hozzáteszel tetszés szerint cukrot, összekevered és utána belenyomod a habot és összekevered óvatosan. Én őzgerinc formába szoktam rakni amit kibélelek folpackal. Mélyhűtőbe teszem és egy fél nap alatt nagyon finom fagyim lesz.
Tejszínhabot felvered, tejfölt adsz hozzá és ízesíted amivel akarod. Citrommal, kakaóval, gesztenypürével, valamilyen gyümölccsel. Utána ízesíted porcukorral. Beteszed a fagyasztóba és kész.
Pont ma készítettem citromfagyit a családnak, hát megfagyni alig van ideje :).
Joghurtfagylalt
Hozzávalók:
4 dl joghurt (vagy kefir)
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
csipetnyi só
Elkészítés:
A tejszínbõl nagyon kemény habot verünk. A joghurtot turmixgép poharába öntjük, rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd az egészet egynemû masszává keverjük. A pohárból tálba öntjük, kézi habverõvel óvatosan átforgatjuk a tejszínhabbal, és belesimítjuk a fagylaltgép tartályába. Megfagyasztjuk. (Különlegesen finom lesz, ha cukor helyett mézet használunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!