Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itthon 50dkg tarja és...

Mr.brown kérdése:

Van itthon 50dkg tarja és 50dkg karaj, milyen jó recepteket tudtok erre?

Figyelt kérdés
Köret az már megvan, hagymás krumpli.
2011. júl. 13. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Simán kirántani, vagy megsütni :) Mindkettő nagyon finom.
2011. júl. 13. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogy kell kirántani, és ha kirántom akkor a karaj nem lesz száraz?
2011. júl. 13. 13:57
 3/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hány személyre akarod, meg szeletben, vagy esetleg összevágva.


1. A legegyszerübb, ha megsózod és borsozod a szeleteket, lisztbe mártod és kisütöd (kb 10 perc).


2. Ha több idöd van, akkor ugyanígy átsütöd a szeleteket, hogy szint kapjanak, tüzálló edénybe egymás mellé fekteted, kevés vizet vagy fehér bort öntesz alá, megszórod reszelt sajttal és a sütöben pirosra sütöd.


3. A tüzálló edénybe tett szeletekre kevés májból/majkrémböl készitett tölteléket halmozol felgömb alakban, és úgy teszed rá a sajtot.


4. A lerakott szeletekre lecsót öntesz, és abban sütöd meg.


5. A szeletekre gombamártást teszel (gomba, hagyma megpiritva, füszerezve, tejföllel behabarva), sajttal leszórod és sütöd.


HA egyik sem tetszik, még tudok más ajánlani, de lehet, hogy ennyi is elég.

2011. júl. 13. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Kirántani:


a kicsit kivert szeletet, megsózni, elöször lisztbe, utána felvert tojásba majd prézlibe forgatni és bö (EZ fontos) forró olajban pirosra sütni, utána papirtörlöre szedni.


A karaj erre a legjobb, nem lesz száraz, én a tarját nem szeretem kirántva, mert zsiros. (Egyébként inkább arra szavaznék másként elkészitve)

2011. júl. 13. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de szerintem az 1. lesz.
2011. júl. 13. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Majd ird meg, hogy hogy sikerült.
2011. júl. 13. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Amit én szoktam:


1) kirántani (husit bedelikátozod, aztán szokásosan kirántod)


2) olajból és fűszerkeverékből pácot készíteni, majd forró serpenyőben kisütni (kertben tárcsán még jobb).


3) fogsz egy tepsit. alulra krumpli és hagyma aztán rá a befűszerezett husi, az egészet lelocsolod delikátos olajjal majd tejföl és sajt.

2011. júl. 13. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Végülis kikloffoltam só,borssal és sertés füszerrel megszórtam, olajban kisütöttem és ugyan abban az olajban(előtte leszűrtem) még megfutattam a hagymáskrumplit és isteni volt, csak csodálkoztak hogy hogy tudok ilyen finomat csinálni.
2011. júl. 13. 18:17
 9/9 A kérdező kommentje:
De legközelebb kipróbálom a rátotthusit, köszi a tippeket!
2011. júl. 13. 18:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!