Van itthon 50dkg tarja és 50dkg karaj, milyen jó recepteket tudtok erre?
Attól függ, hogy hány személyre akarod, meg szeletben, vagy esetleg összevágva.
1. A legegyszerübb, ha megsózod és borsozod a szeleteket, lisztbe mártod és kisütöd (kb 10 perc).
2. Ha több idöd van, akkor ugyanígy átsütöd a szeleteket, hogy szint kapjanak, tüzálló edénybe egymás mellé fekteted, kevés vizet vagy fehér bort öntesz alá, megszórod reszelt sajttal és a sütöben pirosra sütöd.
3. A tüzálló edénybe tett szeletekre kevés májból/majkrémböl készitett tölteléket halmozol felgömb alakban, és úgy teszed rá a sajtot.
4. A lerakott szeletekre lecsót öntesz, és abban sütöd meg.
5. A szeletekre gombamártást teszel (gomba, hagyma megpiritva, füszerezve, tejföllel behabarva), sajttal leszórod és sütöd.
HA egyik sem tetszik, még tudok más ajánlani, de lehet, hogy ennyi is elég.
Kirántani:
a kicsit kivert szeletet, megsózni, elöször lisztbe, utána felvert tojásba majd prézlibe forgatni és bö (EZ fontos) forró olajban pirosra sütni, utána papirtörlöre szedni.
A karaj erre a legjobb, nem lesz száraz, én a tarját nem szeretem kirántva, mert zsiros. (Egyébként inkább arra szavaznék másként elkészitve)
Amit én szoktam:
1) kirántani (husit bedelikátozod, aztán szokásosan kirántod)
2) olajból és fűszerkeverékből pácot készíteni, majd forró serpenyőben kisütni (kertben tárcsán még jobb).
3) fogsz egy tepsit. alulra krumpli és hagyma aztán rá a befűszerezett husi, az egészet lelocsolod delikátos olajjal majd tejföl és sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!