Ti hogy készítitek a rakott káposztát és a Cézár salátát?
Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 13:20
1/2 anonim válasza:
Rakott káposztát sajnos nem tudok csinálni. A cézár saláta nagyon egyszerű. vagdalsz salátát egy tálba, rá sima főtt csirkemellet, mellé pirított kenyérkockák és kész. Ez így nekem kicsit snassz, így én szoktam rá joghurtos öntetet tenni még, rántott hússal csinálom és paradicsomot is teszek rá. :)
2/2 anonim válasza:
Rakott káposzta:
- hordós aprókáposztát megdinszteled, félre-rakod.
- ha kelkáposzta, az öreg leveleket dobd el, a többi leveleket lobogó sós vízben főzd át, de csak pár percig hagyd benne, éppenhogy csak elkezdjen "üvegesedni" a színe. Lapáttal szedd ki, tedd félre.
Töltelék: darálthúst födő alatt kevés zsíron (olajon) sóval, borssal puhára párolod.
A rizst megfőzöd sós vízben, és leszűröd. Mennyisége nyersen legyen kb. 1/3-ada a darált húsnak.
Amikor a husi és a rizs kész, összekavarod.
Zománcozott tepsit kizsírozol és tejföllel kikensz, beteríted a káposzta egyik felével, majd beborítod a husival, tetejére megy a káposzta másik fele. Ezt is bőven megkened tejföllel. Forró sütőben összesütöd. Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!