A töltött káposztát ti hogyan készítitek el?
Figyelt kérdés
Még soha nem főztem, ma szeretném kipróbálni. Megírnátok, hogy mit hogyan csináljak?
Savanyú káposztából lenne.
2010. dec. 31. 09:10
1/10 anonim válasza:
Én leirom szivesen, de csak ha komolyan kérdezed. Ahhoz vagyok szokva, hogy vissza sem néznek a kérdésre.
3/10 A kérdező kommentje:
Kedves Első!:-)Igen, érdekelne, hogy te hogyan csinálod!Megköszönném, ha leírnád!
2010. dec. 31. 09:31
4/10 anonim válasza:
Hát én igy. Veszek 8 db káposzta levelet - savanyút. Kiegészittetem egy kilóra apró káposztából. Veszel 50-60 dkg darált húst. A legjobb dagadóból, vagy nem sovány lapockából. 20 dkg nyers rizs, só, bors, fokhagyma hagyma reszelve, pirospaprika. Ez a töltelék. A leveleket, és az apró káposztát is ki kell öbliteni hideg vizzel. A tölteléket a 8 közepes levélbe töltöd, majd ráhelyezed a káposzta alapra, mely igy készül: fél dcl zsiradékon megpiritassz egy nagyobb fej hagymát, pirospaprika, vegeta, só, az apró káposzta, majd rá a töltelékek, és annyi viz, hogy ellepje. Kb 2 órát lassan fő. Ha puha minden, nagyon halványan berántod. 2 evőkanál zsiradékon 2-3 kanál lisztet zsemle szinüre piritassz, 2-3 gerezd fokhagymát rávágsz, kis piros paprika, hideg vizzel felenged, és ráönt a káposztára.Kis lángon még 10-15 perc, hogy a liszt iz eltünjön. Én tejfeölt csak mellé tálalok, mert nem mindenki szereti. Mi teszünk a töltelékbe egy kis füstölt szalonnát apróra vágva, de nem mindenki szereti. Tojást soha, attól olyan mászkos lesz, igy peregni fog. A rizst leöblitheted, de ne főzd meg, hidd el igy lesz szinte kolbász jellegü a tölteléked. A káposzta levelekre oszd el a leirt mennyiséget, tekert fel, és a két végét türd be. Jó lesz!
5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy, hogy leírtad, köszönöm szépen! Hamarosan neki is állok, és elkészítem! B.Ú.É.K. !!!:-)
2010. dec. 31. 10:05
6/10 anonim válasza:
nagyon szivesen. BUÉK Neked is.
7/10 anonim válasza:
Na ezek után nem is tűnik ördöngősnek. Én is fogok főzni az ünnepek után. Már nem megyek ki a piacra.
8/10 anonim válasza:
T. Kérdező! Leirnád, hogy sikerült-e? Akkor én is neki állok.
9/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon-nagyon finom lett! Kislányom aki sajnos elég válogatós, kétszer is kért belőle!:-)
Gyorsan el is raktároztam magamnak ezt a receptet,és mostantól így fogom elkészíteni! :-)BÚÉK!!!:-)
2011. jan. 1. 08:18
10/10 anonim válasza:
Én is állok rendelkezésedre bármikor, és örülök a sikerednek!!! Töltött káposztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!