Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy kezdőnek, hogy mondanátok...

Egy kezdőnek, hogy mondanátok el, hogy hogyan kell csinálni a töltött káposztát, illetve mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
A tutirecepteken már néztem,de kíváncsi vok,Ti mit javasoltok!
2012. febr. 22. 12:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Zsíros darálthús,hogy fővés után ne legyen "parázs"-száraz a töltelék,alá ágynak rakj aprókáposztát és rakj a töltelékek mellé füstölt oldalast. Az egészet lepje el a főzőlé,hogy rendesen átfőjenek és lédúsak legyenek,kuktában is !
2012. febr. 22. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
Mi a fenének kell füstölt húst belefőzni? A füstíz nem jó íz, akkor minek?Sóval borssal paprikával épp elég jó íze lesz!A füst egészséges?Nem!
2012. febr. 22. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Attól függ ő melyik fajtát akarja elkészíteni, kb. mindenki máshogy készíti.
2012. febr. 22. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Én se szeretm a füstöltet, de sokan igen.

Én a káposztaleveleket nem leforrázni szoktam, hanem mikróban kb 1 percre simán egy tányéron beteszem, és jól megpuhul és könnyű feltekerni.

A rizs a recepten kevésnek tűnhet, de elég lesz, ne tegyél bele többet.

A hús ne legyen száraz!!!

Meglepően sok só kell a töltelékbe, bátran szórjad!

Én kb 1 és 1/4 órát szoktam szép LASSAN főzni.

A hajtogatás: 2 oldat behajt, majd felteker, levél széle kerüljön alulra.

Kb. ennyi. Sok sikert!

Majd meglátod, h nem olyan bonyolult.

2012. febr. 22. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
1-es vagyok megint. Én a rizst is átmosom több lében hideg vízzel,hogy szép tiszta legyen.És én savanyúkáposztából csinálom. Ízlések és pofonok.Ennyi.
2012. febr. 22. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

A rizst én is átmosom, és én is hordós káposztából csinálom. A káposztafejnek azt a legutoljára maradó apróbb leveleit, amiket már nemigazán lehet (érdemes) megtölteni, csíkokra szelem, és azt teszem a lábas (fazék) aljára, a többi aprókáposztával befedve főzöm.


Füstölt húst én sem rakok bele, mellé, de ez ízlés dolga! Van aki így szereti, van aki amúgy!

2012. febr. 22. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

ahogy én szoktam: egy kiló finom savanyúkáposzta, 8 db savanyúkáp levél.1 kiló darált lapocka, 20 deka rizs.

két közepes hagymát finomra vágok, zsíron megdinsztelem. ha megfonnyadt, felét a darált húshoz teszem.közben zsíron megpirítom a rizst, 2 deci forró vízzel felöntöm, és egy kis sóval csak addig főzöm fedő alatt, amíg ezt a vizet fel nem szívta.(ezt még félig főttnek sem nevezném)

a maradék hagymára teszek egy kis pirospaprikát, és beleteszem a kissé összevágott savanyúkáposztát.felengedem vízzel, és elkezdem főzni.

összegyúrom a hagymás húst a rizzsel, 1 tojással sóval borssal, csipet őrölt köménnyel, kicsi pirospaprikával.én megkóstolom, ízletes-e, aszerint fűszerezem még.

a nyolc káposztalevelet megtöltöm, akár a palacsintát, a két végét bedugom. ezek mennek először a káposztába. jó nagy edényben főzöm, hogy azért elférjenek. a maradék húsból gombócokat formázok vizes kézzel és óvatosan a fővő

káposztába engedem azokat is.

lassú tűzön csendesen főzöm. megkóstolom a káposztát, majd egy gombócot szétvágva azt is ellenőrzöm, hogy megfőttek-e.

ha igen, akkor szűrőkanállal egy tálba szedem a gombocókat és a tölteléket, mert igen szorosan vannak ahhoz, hogy be is tudjam habarni:)

ezután 3 púp. ek. lisztet hidegvízzel sima, tejfölsűrűségűre keverek egy kistálban. kiszedek hozzá pár kanál káposztalevet, amivel szintén tovább keverem csomómentesre. ezt a habarást öntöm a káposztához, állandó keverés mellett. hagyom, hogy szépen összeforrjon,

vagyis kezdjen sűrűsödni. ekkor visszapokolom a töltelékeket, gombócokat, és ezután már csak rázogatom a a lábast, nem keverem. pár perc és teljesen kész.

füstölthúst, tejfölt szándékosan nem írtam, mert ez nálunk is nagyon megosztja kedves családomat:))

a tejföl még oké, mert lehet utántejfölözni, de füstölt húst, csak akkor teszek bele, ha kisebb adagot készítek a férjem, vejem kívánságára.

a női szakasz ilyenkor a a húsgombócok mellé paradicsomszószt, krumplit kap.

bocs, hogy elég szájbarágósan írtam,de talán így kezdőnek is érthető.Szerintem nagyon egyszerű.

üdv.

2012. febr. 22. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok,köszönöm szépen a segítséget,remélem sikerül!
2012. febr. 23. 10:41
 9/9 anonim ***** válasza:
mi kaporral csináljuk, tejfölös habarással
2012. márc. 14. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!