Csirkemellből NEM lehet jó pörköltet főzni. A hús nagyon száraz hozzá. Pörkölthöz comb,far-hát,szárny kell.
Egy kanálnyi zsírban (nem olajban) egy fej hagymát megpárolsz,ráteszed a combokat,és egy nagyon kevés vizet. Sót,borsot,pirospaprikát teszel bele. Ha a vizet elfőné,pótolhatod egy kevéssel.
Ha sok a leve,akkor egy kevés pirospaprika sűrítheti,de nem sokat segít. Főzés közben nem szabad sok vizet önteni alá.
Berántani nem kell.
Palócoknál szokás berántani,de az nem a valódi pörkölt,hanem tájjellegű.
2012. febr. 21. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
12/21 anonim válasza:
Valóban a mell nem pörköltnek való. Ha csirkepaprikást készítesz egyéb más részeiből, be lehet habarni, de semmiképp nem rántani. Ha mindenképp pörköltet szeretnél, válassz más alapanyagot. Ha pedig mindenképp a mellet szeretnéd elkészíteni, inkább süsd meg hasábburgonyával, mellé készíts vegyes nyers zöldségköretet: paprika, lila káposzta, nagyon vékonyra szelt sárgarépa, paradicsom, uborka. Öntetnek a zöldségre: tejfölben kikeversz egy kis apróra vágott kaprot, fokhagymát, kis sót, borsot. Majdnem olyan lesz mint a Gyros. Én ha kimondottan gyros készítek, apróra szelem a pulyka-, vagy csirkemellett, kicsit megforgatom lisztben és így pirosra sütöm.
2012. febr. 21. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ.
2012. febr. 21. 15:54
14/21 anonim válasza:
Most az egyszer ne halgass anyukádra, és fogadd meg a többiek tanácsát, válaszát, a pörköltbe nem kell rántás!
2012. febr. 21. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
15/21 doboszoli válasza:
Hát rántást, semmiképpen!!
Nos a liszt nem tilos, de nem is szükséges, ha a pörkölt főzés alapszabályait betartod.
A liszt szórással történő sűrítést a szakma staubolásnak nevezi.
2012. febr. 21. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
16/21 anonim válasza:
Ahogy írták előttem is, a jó pörkölt alapja a sok hagyma, paradicsom, zöldség amiből majd a szaftja lesz. Liszt nem kell bele. Csirkemellből főzz inkább paprikást, sertésből pörköltet, növendék marhából meg borsostokányt.
2012. febr. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
17/21 doboszoli válasza:
Elemér!
Vitáznom kell!
A jó pörkölt lelke,a megfelelő husi, a jó főzés, és az ELEGENDŐ hagyma. Csirkemell kizárva!!
2012. febr. 23. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
18/21 anonim válasza:
Zoli nem is mondtam mást :)...ugyanazt mint te. Csirkemellből nem csinálok én sem soha pörköltet. Paprikást igen. S az általam említettek közül mindenik a legjobb öntvény üstben (nem bogrács) a természetben nyílt fás tűzön, barátokkal, patakba hűtött hideg sörrel, friss kenyérrel, kovászos uborkával. :)
Semmit nem írtam másképp mint te Zoli, nincs vita :). Esetleg rosszul értetted. Mindig szívesen olvasom tanácsaidat itt mert egyezik az ízlésünk és hasonlóan vagy ugyanúgy csinálok sokmindent mint amit te itt leírsz.
2012. febr. 24. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
19/21 anonim válasza:
Félreérthető az, hogy az alapja a sok hagyma. Szoktam beletenni egy fél apróra vágott paprikát és egy közepes paradicsomot ízfokozónak a mennyiségtől függően. De a hagyma az alapja a szaftnak :). S ha természetben főzöd az a jó ha kicsit a szemed is üveges a jó szilvapálinkától mint a hagyma amikor kezd párolódni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!