Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Szárazbabfőzeléket...

SOS! Szárazbabfőzeléket szeretnék főzni! Most áztattam be a babot? Nembaj, ha kevés ideig ázik? Tejszínnel csinálhatom a rántást?

Figyelt kérdés
2011. nov. 28. 09:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
1-2 órát kellene áznia. Azt meg teheted ,hogy most az áztató vízbe teszel kevés szódabikarbónát. Majd evvel a vízzel forrald fel aztán szürd le öblitsd le a babot és hídeg vízbe tedd fel főni...
2011. nov. 28. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
1 első vagyok.!!! Tejszínennel még nem csináltam rántást erre nem tudok válaszolni. A habarást tudod tejszínnel csinálni!!!
2011. nov. 28. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Megpróbálom akkor ezt a szódás megoldást!
2011. nov. 28. 09:46
 4/12 anonim ***** válasza:

már lassan készen kell lennie a babnak. inkább csinálj egy vékony fokhagymás, paprikás rántást, és azzal sűrítsd be.

tejszínt asztalnál, tejföl helyett is tehetsz bele, már más, mint tejfölösen, mert a tejföl savanykás.

2011. nov. 28. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Még áztatom 11-ig a babot, utána teszem oda főni. Remélem jó lesz. Igazából még soha nem csináltam babfőzeléket, de a párom nagyon szereti. Ezért gondoltam ma itthon vagyok, mert beteg vagyok, és kipróbálom:)
2011. nov. 28. 10:50
 6/12 anonim ***** válasza:

azért lassú tűzön főzd, mert a héja hajlamos leválni a bab meg kemény maradhat... néha kóstold meg.babérlevél, pár szem bors ,mehet bele.csak ha teljesen puha, akkor rántsd be.ha szeretitek, fokhagymás rántással is készítheted.

remélem sikerül és finom lesz.

2011. nov. 28. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi:) Már fő egész lassú tűzre tettem. A rántást már megcsináltam, fokhagymásan:) Ha elkészült megírom miylen lett.
2011. nov. 28. 11:38
 8/12 anonim ***** válasza:
A héten nálunk is lesz:) Imádom:) Írd majd meg milyen lett:)
2011. nov. 28. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Esetleg ha van kuktád, abban is főzheted. Ha nagyon nem puhul, akkor a főző vízbe is szoktak tenni egy kis szbb-t.

Rántást nem szoktak tejszínnel készíteni, max. habarást.

Vagy rántsd be vagy habarjad.

Ui: remélem sikerül és elfogy :)

2011. nov. 28. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Na sikerült a babfőzelék! Nekem annyira nem ízlenek a főzelékek, de a párom nagyon dícsérte, azt mondta főzzek iylet minden héten. Sült virslit csináltam hozzá. Még maradt belőle, holnapra szerintem csinálok hozzá egy kis pörköltöt! Köszi a tanácsokat:)
2011. nov. 28. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!