SOS! Szárazbabfőzeléket szeretnék főzni! Most áztattam be a babot? Nembaj, ha kevés ideig ázik? Tejszínnel csinálhatom a rántást?
Figyelt kérdés
2011. nov. 28. 09:34
1/12 anonim válasza:
1-2 órát kellene áznia. Azt meg teheted ,hogy most az áztató vízbe teszel kevés szódabikarbónát. Majd evvel a vízzel forrald fel aztán szürd le öblitsd le a babot és hídeg vízbe tedd fel főni...
2/12 anonim válasza:
1 első vagyok.!!! Tejszínennel még nem csináltam rántást erre nem tudok válaszolni. A habarást tudod tejszínnel csinálni!!!
3/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Megpróbálom akkor ezt a szódás megoldást!
2011. nov. 28. 09:46
4/12 anonim válasza:
már lassan készen kell lennie a babnak. inkább csinálj egy vékony fokhagymás, paprikás rántást, és azzal sűrítsd be.
tejszínt asztalnál, tejföl helyett is tehetsz bele, már más, mint tejfölösen, mert a tejföl savanykás.
5/12 A kérdező kommentje:
Még áztatom 11-ig a babot, utána teszem oda főni. Remélem jó lesz. Igazából még soha nem csináltam babfőzeléket, de a párom nagyon szereti. Ezért gondoltam ma itthon vagyok, mert beteg vagyok, és kipróbálom:)
2011. nov. 28. 10:50
6/12 anonim válasza:
azért lassú tűzön főzd, mert a héja hajlamos leválni a bab meg kemény maradhat... néha kóstold meg.babérlevél, pár szem bors ,mehet bele.csak ha teljesen puha, akkor rántsd be.ha szeretitek, fokhagymás rántással is készítheted.
remélem sikerül és finom lesz.
7/12 A kérdező kommentje:
Köszi:) Már fő egész lassú tűzre tettem. A rántást már megcsináltam, fokhagymásan:) Ha elkészült megírom miylen lett.
2011. nov. 28. 11:38
8/12 anonim válasza:
A héten nálunk is lesz:) Imádom:) Írd majd meg milyen lett:)
9/12 anonim válasza:
Esetleg ha van kuktád, abban is főzheted. Ha nagyon nem puhul, akkor a főző vízbe is szoktak tenni egy kis szbb-t.
Rántást nem szoktak tejszínnel készíteni, max. habarást.
Vagy rántsd be vagy habarjad.
Ui: remélem sikerül és elfogy :)
10/12 A kérdező kommentje:
Na sikerült a babfőzelék! Nekem annyira nem ízlenek a főzelékek, de a párom nagyon dícsérte, azt mondta főzzek iylet minden héten. Sült virslit csináltam hozzá. Még maradt belőle, holnapra szerintem csinálok hozzá egy kis pörköltöt! Köszi a tanácsokat:)
2011. nov. 28. 13:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!