Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egészségesen, de olcsón...

Egészségesen, de olcsón étkezni. Hogyan?

Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, hogy házilag készítem a joghurtot pl. Milyen ötleteitek vannak még, hogy olcsón, de nagyjából egészségesen (nem bio étkezésre gondolok) lehessen étkezni? Van kertünk, ott termelünk, de pl. a vajra gondolok, a teavaj nagyon drága, de egészségesebb, mint a margarinfélék, nem? Sok vajat fogyasztunk, megérné inkább a teavaj mégis?
2012. febr. 21. 07:14
 1/6 anonim ***** válasza:
60%
Ma már nem lehet egészségesen étkezni. Abból választhatsz, hogy nagyon káros vagy nem annyira káros anyagokat eszel meg. Mindegy, mit eszel, a boltban lévő gyárból hozott áruk alapból műanyagból és ki tudja még miből vannak, de még a bio ételekben és az otthon termesztett zöldségekben is ott van az a sok káros dolog, ami pl. a levegőben, a termőföldben van.
2012. febr. 21. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A vaj mindenképpen egészségesebb, mint a margarin meg többi müzsiradék. Mivel a zsiradékfélékböl viszont aránylag kevveset ajánlott fogyasztani, ezért a vaj sem kerül rengetegbe, nálunk (5 felnött) a 250 g-os vaj egy hónapig böven elég.

Joghurtot tudsz házilag késziteni, de olvass utána, hogy hogy is célszerü.

Ha van kertetek, akkor lehetöleg sokféle zöldséget termesszetek, és azt egyétek, illetve amit lehet, fagyasszatok le télire - a megfelelöen fagyasztott zöldségek ugyanannyira egészségesek, mint a friss, és sokkal jobbak, mint a konzervek.

Eleve célszerü minél több zöldséget fogyasztani.


Amit csak lehet, minél kevésbé feldolgozva vegyed - ne félkész vagy elökészitett élelmiszert, hanem tényleg eredeti alapanyagokat: húst, zöldségfélét nyersen, a különféle zacskós dolgokat, füszerkeverékeket, vegetát, delikátot, leveskockát, stb teljesen kihagyni, mert azok nagyrésze csak izfokozó, só, festék.

Amit lehet, azt östermelötöl venni - a piacon sokkal jobb minöséget kapsz, ha az eladó megbizható és nincs tele vegyszerrel, permetezöszerrel az, amit árul.

A saját kertben is lehetöleg vegyszerek nélkül termelni - se mütrágyára, se permetezöszerekre nincs szükség. (Már 25 éve nem hasnálok semmit a kertben, és mégis - illetve lehet, hogy éppen erért - rendesen terem minden.)

2012. febr. 21. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Rizs,durumtészták,házilag készített friss kifőtt tészta,házi kenyér.Saját savanyúság,lekvár. Otthon tartott jószágok. Mi így élünk. Ja-nem városi víz-fúrt kutunk van. Az is előny.
2012. febr. 21. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :) tésztát magam gyúrom többnyire, joghurtot, kefirt én készítem, házi tejet iszunk, a zacskós holmikat mellőzöm, viszont a 2. válaszolónak köszönöm a vajas hozzáaszólást, még az érdekelne, hogy mit esztek reggelire? Pástétomokat? Jól jönne néhány jó ötlet :)


A kertben termett zöldségeket is fagyasztom, befőttet, lekvárt készítek. Nem permetezzük a kertet, mégis rendben van:)


Esetleg fűszernövényeket is tarthatnék cserépben itthon, nem?


Házi disznót vágtunk 2 hete (igen, nem a sertéshús a legegészségesebb, de még mindig jobb, mint a felfújt bolti hús).


Kenyeret is gondoltam, hogy sütök, de egyelőre elég olcsón vesszük (149/kg). Viszont kalácsokat, ilyesmiket, sütiket mindig itthon készítem.


Szóval kedves 2. válaszoló, milyen ötleteid vannak reggelire, vacsira?

2012. febr. 21. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Sokmindent már elmondtak az előttem szólók.


Én igyekszem a piacon vásárolni kistermelőktől, vagy otthonról, a háztájit összegyűjteni (kérni a szomszédoktól csere alapon)


kenyérsütés, házi túró, körözött, sajt készítés, házi lekvár, saját növénytermesztés


A kenyérkenéshez : tojáskrém, körözött, (bár nem annyira egészséges) disznó háj (a fűszeresre gondolok, amit szalámiszerű rúdban árulnak), libazsír (ezt is lehet magad kisütni, padlizsánkrém

2012. febr. 21. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A második vagyok, mi reggelire zsömlét eszünk, én egy szerel szalámival, a férjem meg lekvárral. Este általában kenyeret valamivel, meg sok salátával, zöldségfélékkel, ehhez sokszor csinálok valamilyen kenhetö krémet (maradék ételek eltüntetésére kiváló: sült hús, pörkölt, egyéb húsfélék, ledarálva és tejföllel, joghurttal, vajjal elkeverve, tojáskrémek), házilag készitett felvágottfélék, sonka, maradék húsokból-zöldségekböl saláta, stb. Általában nem sok húst eszünk, inkább a zöldségekkel-köritésekkel lakunk jól. Viszont semmilyen maradékot sem dobok ki, vagy átalakitom, vagy ha csak egy adagnyi, akkor lefagyasztom. Ezek jól jönnek, ha valami miatt gyorsan kell ennivaló és nincs lehetöség fözni, vagy amit a gyerekek nagyon viccesnek találnak, hogy idönként maradék-nap van.Ekkor mindenki választhat a lefaygasztottak közül valamit, amire éppen kedve van.
2012. febr. 21. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!