Karajt tepsiben mennyi ideig kell sütni?
Jó, és milyen vastagok a szeletek?
Nagynénémének bőven elég 3-5 perc, mostoháménak lazán kell 25-30 is.
Amúgy nem nagy ördöngösség. Leteszed, öntesz alá pici vizet, alufóliával feded.
Időnként kiveszed, ellenőrzöd, megpuhult-e. Amikor a legvastagabb szeletet is jónak ítéled, akkor kifeded, és még sütöd egy kicsit.
Ja, és ne felejtsd locsolgatni a zsírjával, mert kiszáradhat (habár ez inkább csirkére jellemző).
ajánlat legközelebbre:)
a karajszeleteket lisztbe mártva egy serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalán 4-4 percig sütjük. ha minddel végeztünk zsirozott tepsibe rakjuk, majd a lisztes pecselevet egy kevés vízzel beforraljuk és a húsra öntjük.
lefóliázva kb 40 percig sütjük, majd fólia nélkül adunk egy kis pírt neki.
önmagában is finom omlós, szaftos a húsunk, bármilyen bármilyen körettel, de szósszal,mártással is tálalhatjuk. pl. gombaszószba téve egy kis nokedlivel máris egy bakonyi gombás finomságunk lesz belőle.
én lecsós szeletnek is így készítem, akkor egy jó lecsós
pörköltalapba teszem az omlós husikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!