Mit főzzek holnap karfiolból?
Dubarry:
Csirkemellet felszeleteled, sózod, borsozod, lisztbe forgatod és kevés olajon mindkét oldalát megsütöd. Egy jénait kivajazol, és a hússzeleteket egymás mellé fekteted, ráteszed az előzőleg megfőzött karfiolrózsákat, majd leöntöd besamel mártással. A besamelt így készítsd: vajat olvasztasz és lisztet szórsz rá (mintha rántást csinálnál, csak több lisztet teszel bele) majd tejjel felöntöd és sűrűre főzöd. Ízesíted szerecsendióval, borssal, ételízesítővel, majd szépen rákanalazod a karfiol tetejére. Majd mehet is a sütőbe, addig kell sütni, amíg szép piros nem lesz a teteje. Hogy ne legyen száraz, még a sütőbe tevés előtt egy leveskockát felforralhatsz 2-3 dl vízbe és aláöntheted! Krumplipürével tálald.
így leírva kicsit bonyolúltan hangzik, de amúgy ha csinálod nagyon egyszerű! Jó étvágyat hozzá!
Köszönöm ilyesmit csináltam csak külön a húst egy kis szósszal meg a karfiolt nem besamellel hanem tejszínes sajttal öntöttem le.Sőt a karfiol főzőlevéből isteni tejszínes zöldség leves lett:)A kezdeti nehézség kihozott belőlem 2 fincsi receptetmagamtól.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!