Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek holnap karfiolból?

Bibi05 kérdése:

Mit főzzek holnap karfiolból?

Figyelt kérdés
Valami újjat szeretnék nem csak a levest meg rántott karfiol meg stb.-t.Valami frappáns ötletet várok.
2009. jún. 3. 20:30
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Mi szeretjük a rakott karfiolt,vagy megfőzöm sós fűszeres vizben,nem túl puhára és leöntöm tartármártással.
2009. jún. 3. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Rántott karfiolt! Először félpuhára kell főzni, majd panírozni, mint a húst, aztán rántani. Finom az enyhén sós vízben főzött karfiol is megszórva pirított zsemlemorzsával, mellé egy kanál tejföllel.
2009. jún. 3. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a zsemlemorzsás változatot még nem hallottam de sajnos ahol élek nem lehet kapni tejfölt és most nem tudok beugrani a városba.Spanyolországban élek.
2009. jún. 3. 20:48
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
Megpárolom, utána pedig sajtszósszal leöntve sütőben pirosra sütöm.
2009. jún. 3. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
majonézzel vagy krumlipürével is finom
2009. jún. 3. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

Dubarry:

Csirkemellet felszeleteled, sózod, borsozod, lisztbe forgatod és kevés olajon mindkét oldalát megsütöd. Egy jénait kivajazol, és a hússzeleteket egymás mellé fekteted, ráteszed az előzőleg megfőzött karfiolrózsákat, majd leöntöd besamel mártással. A besamelt így készítsd: vajat olvasztasz és lisztet szórsz rá (mintha rántást csinálnál, csak több lisztet teszel bele) majd tejjel felöntöd és sűrűre főzöd. Ízesíted szerecsendióval, borssal, ételízesítővel, majd szépen rákanalazod a karfiol tetejére. Majd mehet is a sütőbe, addig kell sütni, amíg szép piros nem lesz a teteje. Hogy ne legyen száraz, még a sütőbe tevés előtt egy leveskockát felforralhatsz 2-3 dl vízbe és aláöntheted! Krumplipürével tálald.


így leírva kicsit bonyolúltan hangzik, de amúgy ha csinálod nagyon egyszerű! Jó étvágyat hozzá!

2009. jún. 4. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm ilyesmit csináltam csak külön a húst egy kis szósszal meg a karfiolt nem besamellel hanem tejszínes sajttal öntöttem le.Sőt a karfiol főzőlevéből isteni tejszínes zöldség leves lett:)A kezdeti nehézség kihozott belőlem 2 fincsi receptetmagamtól.


20/L

2009. jún. 4. 15:25
 8/8 anonim válasza:
pálinkát!
2010. febr. 21. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!