Irnátok nekem bögrés sűtiket?
Nem tudom, hogy ez jó lesz-e amit írok de leírom én néha szoktam csinálni.
5 perces mikrós süti
4 ek. liszt
2 ek. kakaópor (ha keserűt használsz tegyél több cukrot)
2 ek. cukor
1 egész tojás
3 ek. olaj
3 ek. tej és egy nagyobb bögre
A lisztet, cukrot, a kakaóport elkevered hozzáütöd a tojást és simára kikevered aztán bele a tej meg az olaj és kész csak jól keverj össze mindent aztán 1000 W-on 3 percre a mikróba.Én kakaóport keverek el pici tejjel majd a kész tésztára csurgatom úgy sokkal jobb.
Tehetsz még bele 1 csepp vanília aromát és csokidarabokat vagy mazsolát.
Ja és borítsd ki kistányérra úgy gusztibb.
Azért 5 perc mert 2 perc míg összekeversz mindent és 3 mire megsül.Remélem segítettem, lehet nem ilyenre gondoltál hanem tepsisre de nekem most ez jutott eszembe.
Szia!
Makos kevert receptje:
1 bogre mak(cukrozatlan)
1 bogre porcukor(jo a kristaly is de a por az jobb)
1 bogre finom liszt
1 bogre tej
1 db tojas
fel csomag sutopor
Ezeket osszekeverjuk.
Egy kissebb tepsit kilisztezed,kivajazod,vagy sutopapirral kibeleled.
A masszat beletoltod majd elomelegitett sutoben alacsony fokon keszre sutod.
Nagyon hamar kesz van.Ha latod h barnul a teteje,vagy villat szursz a kozepebe es nem ragad a teszta a villara akkor keszen van.
Nagyon finom.
Én ezeket próbáltam, a receptek egy része erről az oldalról való szó szerint idézve:
Egyedényes csokis kevert:
Hozzávalók:
1 1/2 csésze cukor, 1/2 csésze natúr kakaópor, 1 tk sütőpor, 1 csésze simaliszt, 1 csésze rétesliszt, 3/4 tk só, 1 csomag vaníliáscukor, 3/4 csésze olaj, 1 csésze víz, 1 tk ecet, 1 dl erős kávé, 1 kk fahéj
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Egy kizsírozatlan tepsibe - igen, kizsírozatlanba - szitáljuk bele az összes száraz anyagot. Adjuk hozzá a folyadékokat, keverjük össze, míg egynemű lesz.
Süssük 25 percig, vagy tűpróbáig
Puha, lágy sütemény lesz.
Nem ragad bele a tepsibe, süteménylapáttal simán ki lehet szedni.
Kókuszos bögrés süti:
1 bögre kókuszreszelék
1 bögre tej
1 (púpos) bögre liszt
1 (csapott) bögre cukor
1 sütőpor
Így kaptam a receptet - saját kiegészítés, hogy mivel a nagyobb csomag kókuszreszelék kb. 2,5 deci, hát ennyi a "bögre", a cukorból meg el szoktam spórolni valamennyit...
Összekeverem, beleöntöm a tepsibe, megsütöm, felkockázom - isteni!
Lekváros bögrés süti:
Hozzávalók:
1 bögre tej, 2/3 bögre lekvár, 2/3 bögre cukor, 1 bögre fehérliszt, 1 bögre teljes kiörlésű liszt(lehet az egész akár barna is), 2 tojás, nagy evőkanál margarin, 1 zacskó sütőpor
És van még kb. 10 bögrés receptem, ami még nem próbáltam. Ha az is érdekel, akkor írj e-mailt, és elküldöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!