Írnátok egyszerű citromos sütiket?
Duplán citromos sütemény Hozzávalók:
a tésztához 4 tojás, 13 dkg kristálycukor, 1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja, 8 dkg Rama sütőmargarin, 1 csomag sütőpor, 12 dkg finomliszt, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama sütőmargarin, 1-2 evőkanál finomliszt, a mázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé
1.A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 evőkanálnyi, kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.
2.Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 25 percig sütjük.
3.Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, dermedni hagyjuk.
Jó tanács
Citrom helyett naranccsal is készíthetjük ugyanígy.
Az egyik kedvencem! Én langyosan jól megböködöm a tésztát,és úgy rá a mázat, akkor beissza, és isteni könnyű lesz. :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!