Egyszerű sóskafőzelék receptet?
Hozzávalók:
sóska
vöröshagyma
zsír
tejföl
liszt
cukor
A sóskát mosd meg, a levélnyeleket tépdesd le. Kevés forró zsírra tegyél (csak ízesítésnyi) nagyon finomra vágott vöröshagymát, s még mielőtt az megpirulna, add hozzá a megtisztított sóskát. Párold meg, majd a leveleket (például egy bárddal) vagdald néhány milliméteres darabokra. Tedd vissza a pároló edénybe, ízesítsd cukorral, sűrítsd tejfölös habarással, s jól forrald össze.
Hozzávalók:
sóska
liszt
tejföl
tojás
burgonya
Elkészítés:
sóskát apróra vágom (mint a petrezselymet!)
kevés olajon megpárolom addig amíg szétesik, majd megsózom, közben egy nagy tejfölbe 1,5 evőkanál lisztet elkeverek és hozzáadom a sóskához, egyet rottyan és kész
Tükörtojással,fött burgonyával tálalom!
Imádom.
Elkészítési idő: 25 perc
A sóskát megmosom, szárairól letépkedem a leveleit. A sóskaleveleket kevés olajon megfonnyasztom, hogy megbarnuljanak. Felengedem vízzel, megsózom, cukrozom (mi édesen szeretjük). A végén összeturmixolom és lisszttel elkevert tejföllel besűrítem.
Jó mellé a bélszínroló, pörkölt, főtt krumpli, tükörtojás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!