Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljak madártejet?

Hogyan csináljak madártejet?

Figyelt kérdés
15 eves vagyok szeretnek csinalni. Elore is koszonom
2012. febr. 6. 16:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Madártej

Hozzávalók:

•1,5 l tej

•15 dkg cukor

•4 tojás

•1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Mindkét oldalukat főzd meg a habgombócoknak, majd a tejjel együtt hűtsd le őket. Ha sűrűbbre szeretnéd a tejes részt készíteni, tegyél bele egy evőkanál lisztet, és úgy forrald fel. Hidegen tálald.

2012. febr. 6. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Előszőr a forró tejbe főzd meg a felvert tojásfehérjét, kanállal adagolva, utána vedd ki a kis habokat és keverj a cukros tojássárgájához apránként a forró tejből, majd öntsd a tejbe és kicsit forrald állandó keverés mellett, míg sűrű lesz, utána tedd visza a habkarikákat és hűtsd le. Mazsola is mehet bele ha szereted és vanília.
2012. febr. 6. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne tejbe főzd a tojásfehérjét! Sokkal jobb lesz, hogyha mikrohullámú sütőben "főzöd", a saját gőzében tökéletesre fő, és nem fog összeesni, nem lesz félnyers íze (és nem lesz főtt tojás íze sem, mielőtt ezzel jönne valaki!) Kb. 2-3 x 30 mp szükséges hozzá. Ha kész, sima kanállal rászeded a vaníliás tejre.
2012. febr. 6. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Én az első válaszoló receptje szerint sziktam, annyi különbséggel ,hogy a habgombócokat a sima tejben főzőm meg, és aztán mikor ez kész utánna teszem bele,a tejbe a cukorral kikevert tojássárgáját, egy kis tejjel felhíhítom és úgy öntöm bele. A tojásfehérjébe is teszek cukrot,mert úgy finomabb ha a hab is édes, azt nem szoktam mérni mennyit teszek bele, csak úgy szórok bele valamennyit.Én mindig teszek a sárgájába egy kanál lisztet tényleg sűrűbb és finomabb is szerintem.
2012. febr. 6. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!