Hogyan kell madártejet csinálni?
Sajnos nem emlékszem rá, csak az összetevőkre..és akárhány receptet megnéztem neten, mind más volt..most akkor hogyan kell?
Köszi.
15/L
Én csinálom a legjobb madártejet a világon. :))
1l. tej
5 tojás (sárgája-fehérje külön)
kb. 15 dkg cukor, 2 tasak vaniliás cukor
A fehérjébe teszek 4-5 evőkanál cukrot (a többi a sárgájába), az egyik tasak vaníliást (másik szintén a sárgájába), csipet só, pár csepp citromlé.
Nagyon kemény habot verek belőle. (ha felfordítod a tálat, bennemarad)
Közben a tejet felforralod, evőkanállal kis gombócokat szedsz a habból a tejbe (én kb ötösével szoktam). 1 percig főzöd, megfordítod, így is 1 percig, szűrövel kimered egy nagy üres lábosba.
Ha mind megvan, jöhet a sárgája. Én szoktam beletenni egy evőkanálnyi vaníliás pudingot, hogy icipicit besűrűsödjön.
Azt is alaposan összekeverem a cukorral, egy pici tejet is teszek hozzá, hogy hígabb legyen.
Ha kész, folyamatos keverés közben a forró tejhez öntöm.
Visszarakom picit főni, míg egyet rottyan. Ezután rászűröm, a kész gombócokra.
Jéghidegen a legfinomabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!