Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell madártejet készíteni?

Hogyan kell madártejet készíteni?

Figyelt kérdés
2007. júl. 31. 22:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 liter tej, 6 tojás, 15 dkg cukor, liszt, vanília, só


A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot.

A tej felét forrald fel, majd a habból szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megkeményedett", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy rúd vaníliát 2-3 felé törve, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Tűzről levéve ki kell belöle szedni a vanilíát és hagyni kell kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be.

2007. aug. 1. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
100%
Csak annyit fűznék hozzá, hogy én vaníliás cukrot használok, és úgy is nagyon finom. Amikor majdnem kész van, én teszek bele még egy marék megmosott mazsolát is.
2007. aug. 1. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

egy gyors recept:

Madártej mikró


4 tojás, 12 dkg cukor, 7dl tej, fél csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, vagy vaníliás pudingpor


A tojásfehérjéket 2 evőkanálnyi cukorral kemény habbá verjük. A tejből 2-3 kanálnyit félre teszünk, a többit egy tálba öntjük, és 750 watton 7 perc alatt felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk a tejbe, és 500 watton 4 percig főzzük, nem kell megfordítani. Ha az összes galuska elkészült, akkor kiszedjük egy másik tálba. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet vagy a pudingport és a maradék tejet. A mikróba visszatesszük, és 750 watton 2 percig főzzük, közben egyszer megkeverjük. Akkor jó, ha kisség besűrűsödik. Kivesszük és visszarakjuk bele a galuskákat. Nagyon gyorsan kész van, és biztos, hogy nem ég oda.


és egy igazi (a párom megö/őrül érte):


Kókuszos madártej

1 liter tej, 5 db tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 csomag van. cukor, 1 cs. van.pudingpor, 5 dkg kókuszreszelék, 5 dkg mazsola, 3 dkg narancshéj

A megmosott tojásokat felütjük, kettéválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a hab már fehér, de még folyós, hozzáadjuk a cukrot. Így mire a habot felverjük keményre a cukor is elolvad. ( A hideg tojást mindig könnyebb felverni). A habhoz hozzáadjuk a kókuszreszeléket (1 csapott evőkanál 1 tojáshoz), majd erlkeverjük óvatosan. Fazékba (ha van duplafalú, tejforraló) feltesszük a tejet forrni, és kifőzzük benne a galuskálat, amit főzés közben megfordítunk(Nagyon hamar kész). Ha kész kiszedjük egy jénaitálba. A tojássárgákat kevés hideg tejjel elkeverjük. Teszünk bele kevés van.curot és pudingport. Amikor a habgaluskák kifőttek, hozzáöntjük a tojássárgás krémet, s állandó keverés melett besűrítjük. A madártejbe beáztatott mazsolát is teszünk a habgaluska mellé, majd rászedjük a sárgakrémet. Kevés kókuszreszelékkel és csíkozott narancshéjjal megszórjuk a tetejét.


(így sűrű lesz, én 2l tejből és fél litervízből csinálom)

:)

2007. okt. 22. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
máj. 21. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
3! Nem mindegy milyen hőmérsékletű tejet rak be. Kifuthat.
máj. 21. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!