Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Élesztő helyett mit használjak...

Élesztő helyett mit használjak sajtos pogihoz?

Figyelt kérdés

2012. febr. 4. 09:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Sütőpor vagy szódabikarbóna.
2012. febr. 4. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
inkább sütőpor és hajtogasd szimplán, majd duplán, pihentetés, sütés
2012. febr. 4. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

van olyan receptem, amibe egyik sem kell, vagyis sütőpor sem. igaz rúdnak szoktuk, de poginak is ki lehet szaggatmi.

30 deka liszt,

25 deka margarin vagy 20 deka zsír

10 deka reszelt sajt

6 ek. hidegvíz

1 ek. 10%-os ecet.

só egy teáskanálnyi

a zsiradékot összemorzsoljuk a liszttel, és a többi hozzávalóval. kb egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rúdakra vágjuk, daraboljuk (kb egy-másfél centi)vagy pogácsáknak szaggatjuk ki.

tetejét lekenjük tojással, és reszeltsajttal vagy köménnyel megszórjuk. forró sütőben aranysárgára sütjuk.

sokáig eláll.az ecettől szépen felemelkedik.

2012. febr. 4. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!