Mit főzhetnék még ennyi pénzből?
Sziasztok. 16éves lány vagyok.
Az a helyzet hogy anyukám holnap befekszik a kórházba,apa szállón dolgozik Franciaországban.
És én meg öcsém (7éves) ketten maradunk ithon,előre áthatólag 5-6napig.
Kb.12ezrünk lesz. Ebből kellene főzni.
3x350forint a kenyér (azért nem 6x mert 1kg és elég bőven nekünk.)=1050ft.
Na most mit főzhetnék a maradék 11ezerből?
Ezekre gondoltam ez elég változatos,és nektek megfelelne?
Bolonyai(1000ft)-borsófőzelék(1300ft)-rakott krumpli(1200ft)-rántott hús,rizzsel(300ft)-gyümölcs leves(1700ft)-tejfölös sajtos tészta(1200ft)
Ez kb: 7000ezer.
Valami ötlet hogy még mit főzhetnék? (sajnos lecsó,meg ilyen édes-savanyú,tejszines dolgok kilőve mert öcsém nem nagyon szereti.)
Ha ugy számolom marad 4ezer ebből vennék felvágotatt,tejet,zsömlét,és minden nap egy kis édességet öcsémnek.És még maradna is..
Jó lenne így..?Valami ötlet..?
Szerintem ez így bőven jó lesz. Sőt, néhány ételt (borsófőzelék, tejfölös-sajtos tészta, gyümölcsleves) jóval olcsóbban is kihozhatsz annál, mint amit leírtál.
Szerencsés a kisöcséd, hogy ilyen nővére van. :)
amiket terveztél olcsóbban is kijön, mint ahogy számoltál.kettőtöknek bőven elég lesz ez a pénz, és látom, hogy okosan fogod beosztani.
azért néhány mennyiség két főre. húsból fél kiló bőven elég, még marad is pl rántotthúsból, ami hidegkajának is finom.
rizsből 15 dekát főzzél meg. borsó elég egy 450 grammos mirelit csomag. bolonyaihoz elég 25 deka darált hús.ha fél kiló darálthúst veszel a másik feléből fasírtot is készíthetsz, egy kis sült krumplival kecsappal finom vacsora.
sajtos tésztához 30 deka száraztészta, 10 deka sajt, 10 deka sonka, egy pohár tejföl.
egyszer egy paradicsomleves, krumplistésztával is lehet.
ezek egyszerűek.
tényleg nagyon okos Tőled, hogy előre gondolkodol.
sok sikert és itt kérdezhetsz nyugodtan, sokan vagyunk, akik szívesen segítünk.
Zacskós levest és előre panírozott cuccokat ne vegyél. Azok nem is jók,tele vannak mindenféle adalékanyaggal,és valójában nem is olcsók.
Ha szeretitek a tarhonyát,összefőzheted kolbásszal.
Készíthetsz pl. rizseshúst is. Ahhoz is elég negyedkiló is.
De jó vacsora,ha virslit hosszában félbe vágysz,teszel bele egy csík sajtot,és a mikróban megsütök. Ugyanezt,főzőkolbásszal is megteheted.
Ha valamiből sokat csináltál,fagyaszd le. Pár nap múlva előveheted.
Én imádom a babot! Van konzerves bab előre ízesítve (100-150 Ft), ezt még főzés során ízesíted egy kis tejjel, oregánóval, bazsalikommal, vagy egyéb fűszerekkel. Én ha egyedül vagyok itthon, akkor ezt simán eltudom készíteni. Kettőtöknek 2 konzerv bőven elég is lenne.
Egy Fiú
Ha én ebbe a szituba kerülnék (lehet le leszek pontozva,de leírom),hogy én meüs helyre vinném. Itt legalábbis olcsó és finom is.. és bőven elég adag.
Egy nap kettő főnek 1000ft-ból kijön. Nem kell vele 'szenvedni' leves és második is lesz plusz valami desszert is. Ez 7ezer forint lenne 7 napig kettő főnek. Szóval maradna is otthonra nasinak is meg gabonapelyhet,tejet,gyümölcsöt venni is meg én mondjuk egyszer elvinném hambizni vagy hoddogozni az is max 500ft lenne/fő.
De amúgy szerintem jó az amit leírtál. Én még esetleg tejbegrizt csinálnék meg brassóit (sült krumpli meg húsi)
Viszont nem tudom hol laksz,de pár dologhoz elég sok árat írtál. Pl sajtos tejfölös tészta 1200ft? 1kg tészta=100ft
tejföl=100ft a sajtot nem tudom,de nem hiszem,hogy 1000ft lenne:)
Anyukádnak pedig jobbulást neked pedig sok sikert.
15l
A 21,13-as gondolom "menüs"-helyre gondolt, csak kimaradt belőle egy betű.
Szerintem sem rossz ötlet befizetni egy olyan közeli étterembe, ahol menüt főznek. Abból egy egész, felnőttek részére elégséges adag kb. 650-700 Ft/adag (leves + második), kettőtöknek egy adag biztosan elég. Ételhordóban suli után hazaviszed, és csak melegíted. Ételhordót a 100.- Ft-osban kb. egy ezresért kapsz. Számolj tovább, ezzel a lehetőséggel is, mert arra is gondolnod kell, hogy suli mellett a minden-napos főzés és ahhoz a bevásárlás nai 3-4 órát elveszi az idődből.
Ha hétvége is bele-esik (szombat, vasárnap), csak azokon a napokon kellene főznöd. Azon kívül arra kell figyelned, hogy kenyér, felvágott, vaj, hasonló legyen otthon. Plusz egy kis krumpli, zsír, virsli vészhelyzetre.
De valóban, kérdezz nyugodtan, válaszolunk, segítünk. Illetve szeretnénk, ha beszámolnál esetenként, hogyan sikerült egy-egy napot "átvészelnetek" kaja és egyebek terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!