Házi asszonyok! Ti mit főztök nap mint nap?
Ajánlok egy nagyon egyszerű receptet,ha szeretitek a tarhonyát.Gyors,finom és olcsó!
Pásztor tarhonya
1 csomag tarhonyát megpírítunk olajon,sózzuk,1 leveskockát teszünk bele,felöntjük vízzel,hogy ellepje a tarhonyát kockára vágunk 2 paradicsomot,2 paprikát, kolbászt ízlés szerint,és puhára pároljuk.
Ma rakottkrumplit, holnap paprikás krumplit LOL, hidd el, ezt kéri a barátom. :)
Tegnap brassóit, előtte gulyáslevest, előtte... huh, nem emlékszem. A héten lesz még zöldbabfőzelék, meg rakott brokkoli (a rakottak egyébként is hálásak, lehet rakott zöldbab, brokkoli, kelbimbó, stb.). Gombakrémleves, brokkolikrémleves, húsleves, ezek is mostanában voltak. Ja, meg a borsos tokány, az kedvenc. Meg bakonyi sertésborda. Csirkepörköltet szeretne mindig, de azt én nem szeretem, így az ritkán van. :)
Javaslom, hogy írj egy listát, kategóriákba szedve: pl. tésztafélék, főzelékek, levesek, rakottak, vegetáriánus ételek, hússzeletes ételek, pörköltfélék, saláták, kelt tésztás ételek, stb (akár édességekre is lehet külön). Csupa olyat rj fel, amit tudsz fejből, és szereti a család. Néha bolondtsd egy kicsit, nézz főzőműsorokat, vegyél az zléseteknek megfelelő könyveket, ksérletezz. Ha valami bejött, rd a listára. Nálam sokszor segt, végignézem, és akkor beugrik, hogy na ez már rég volt, legyen. Vagy megkérdezem a családot, mit szeretnének.
(Elnézést a krónikus hosszú i hiányáért, de valami beesett a billentyű alá, most nem működik... de rögtön kipiszkálom :))
A heti menü:
Paradicsomleves,spenót tojással.
Zöldborsóleves, székelykáposzta
Gombaleves,zöldbabfőzelék sült hússal
Karfiolleves,milánói
Tojás leves,majonézes tésztasaláta
Krumplileves, sertéstokány tejfölösen,sajtgombóccal
Húsleves,báránysült,sült krumpli,káposztasaláta
nekem van egy nagyon jó receptem, amit akkor veszek elő, ha "csak úgy ennék valamit":D
reszelj le (a kis lyukú reszelőn) 8-10 db közepes méretű nyers krumplit
adj hozzá 2 tojást
2 dl tejfölt
2 kávéskanál sót
pici borsot
és úgy egy pohárnyi lisztet (soha nem mérem ki, de kb ennyi lehet)
jól keverd össze (érdemes először a tojással elkeverni, és utána a lisztet beletenni, hogy ne legyen csomós)
egy teflonserpenyőben melegíts úgy 2 ujjnyi olajat, ha forró, egy evőkanállal tegyél masszát bele, lapíts ki úgy 1 cm vastagra (kb fél tenyérnyi pogácsákat csinálj).
Közepes lángon süss halvány kérget mindkét oldalára, majd nagyobb lángon süsd aranybarnára.
így magában vagy lekvárral is nagyon finom, esetleg husi mellé köretnek is jó.
ha nem lekvárosan akarjátok, akkor egy nagyobb gerezd foghagymát is szerelhetsz bele.
nálunk amúgy matutka néven fut, de borzaskaként és tócsniként is emlegetik, de ez az én saját, kikísérletezett receptem! :)
ha megcsinálod esetleg, majd írj, hogy ízlett-e! :)
Én is ajánlok hétköznapi ételeket,amúgy menübe rendezve:
-Tejfölös zellerleves
Rántott pangasiusfilé,vajas burgonya
-Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gombapörkölt,galuska
-Szárnyas húsleves daragaluskával
Főtt csirkecomb almamártással,sós burgonya
-Lebbencsleves
Zöldborsó főzelék főtt tojással
-Karfiolleves
Vörös babos-kukoricás sertésragu,rizs
-Paradicsomleves(szigorúan betűtésztával:D)
Resztelt máj,tört burgonya
-Lencsegulyás
Mákos guba
-Zöldségleves
Rizses hús
-Zöldbableves
Majorannás sült csirkecomb,burgonyapüré
-Frankfurti leves
Hortobágyi húsos palacsinta
Egy-két kivétellel mind gyorsan elkészíthető,viszonylag olcsó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!