Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi asszonyok! Ti mit főztök...

Házi asszonyok! Ti mit főztök nap mint nap?

Figyelt kérdés
Írjatok példákat, már kifogytam az ötletekből!
2011. ápr. 19. 20:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kezdő háziasszony voltam (vagy 20 éve) beszereztem kb 50 szakácskönyvet, csak olyat amiben nagy szines képek vannak. és végigfőztem őket.
2011. ápr. 19. 20:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlok egy nagyon egyszerű receptet,ha szeretitek a tarhonyát.Gyors,finom és olcsó!

Pásztor tarhonya

1 csomag tarhonyát megpírítunk olajon,sózzuk,1 leveskockát teszünk bele,felöntjük vízzel,hogy ellepje a tarhonyát kockára vágunk 2 paradicsomot,2 paprikát, kolbászt ízlés szerint,és puhára pároljuk.

2011. ápr. 19. 20:17
 3/14 anonim ***** válasza:
83%

Ma rakottkrumplit, holnap paprikás krumplit LOL, hidd el, ezt kéri a barátom. :)

Tegnap brassóit, előtte gulyáslevest, előtte... huh, nem emlékszem. A héten lesz még zöldbabfőzelék, meg rakott brokkoli (a rakottak egyébként is hálásak, lehet rakott zöldbab, brokkoli, kelbimbó, stb.). Gombakrémleves, brokkolikrémleves, húsleves, ezek is mostanában voltak. Ja, meg a borsos tokány, az kedvenc. Meg bakonyi sertésborda. Csirkepörköltet szeretne mindig, de azt én nem szeretem, így az ritkán van. :)

2011. ápr. 19. 20:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom, hogy írj egy listát, kategóriákba szedve: pl. tésztafélék, főzelékek, levesek, rakottak, vegetáriánus ételek, hússzeletes ételek, pörköltfélék, saláták, kelt tésztás ételek, stb (akár édességekre is lehet külön). Csupa olyat rj fel, amit tudsz fejből, és szereti a család. Néha bolondtsd egy kicsit, nézz főzőműsorokat, vegyél az zléseteknek megfelelő könyveket, ksérletezz. Ha valami bejött, rd a listára. Nálam sokszor segt, végignézem, és akkor beugrik, hogy na ez már rég volt, legyen. Vagy megkérdezem a családot, mit szeretnének.

(Elnézést a krónikus hosszú i hiányáért, de valami beesett a billentyű alá, most nem működik... de rögtön kipiszkálom :))

2011. ápr. 19. 20:50
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

A heti menü:

Paradicsomleves,spenót tojással.

Zöldborsóleves, székelykáposzta

Gombaleves,zöldbabfőzelék sült hússal

Karfiolleves,milánói

Tojás leves,majonézes tésztasaláta

Krumplileves, sertéstokány tejfölösen,sajtgombóccal

Húsleves,báránysült,sült krumpli,káposztasaláta

2011. ápr. 19. 20:51
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, még azt ajánlom, hogy ha egy recept tudod, hogy nem jönne be (pl a fűszerezés miatt), próbáld a saját szájzedre változtatni, de az ötlet legyen új. Nálam többször volt ilyen, néztem a receptet, mert olyat még nem csináltam, és a végén gyakorlatilag semmit nem úgy csináltam ,ahogy ott rták, mert tudom, hogy úgy nem zlene annyira, mint a saját verzió.
2011. ápr. 19. 20:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Még egy voks a saját lista mellett!!! Nekem van, mert meguntam a töprengést, hogy mit főzzek holnap. Kint van a konyhában a falon, innen válogatok. :D
2011. ápr. 19. 20:59
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

nekem van egy nagyon jó receptem, amit akkor veszek elő, ha "csak úgy ennék valamit":D

reszelj le (a kis lyukú reszelőn) 8-10 db közepes méretű nyers krumplit

adj hozzá 2 tojást

2 dl tejfölt

2 kávéskanál sót

pici borsot

és úgy egy pohárnyi lisztet (soha nem mérem ki, de kb ennyi lehet)

jól keverd össze (érdemes először a tojással elkeverni, és utána a lisztet beletenni, hogy ne legyen csomós)

egy teflonserpenyőben melegíts úgy 2 ujjnyi olajat, ha forró, egy evőkanállal tegyél masszát bele, lapíts ki úgy 1 cm vastagra (kb fél tenyérnyi pogácsákat csinálj).

Közepes lángon süss halvány kérget mindkét oldalára, majd nagyobb lángon süsd aranybarnára.

így magában vagy lekvárral is nagyon finom, esetleg husi mellé köretnek is jó.

ha nem lekvárosan akarjátok, akkor egy nagyobb gerezd foghagymát is szerelhetsz bele.

nálunk amúgy matutka néven fut, de borzaskaként és tócsniként is emlegetik, de ez az én saját, kikísérletezett receptem! :)

ha megcsinálod esetleg, majd írj, hogy ízlett-e! :)

2011. ápr. 19. 21:28
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is ajánlok hétköznapi ételeket,amúgy menübe rendezve:

-Tejfölös zellerleves

Rántott pangasiusfilé,vajas burgonya

-Sárgaborsóleves füstölt hússal

Gombapörkölt,galuska

-Szárnyas húsleves daragaluskával

Főtt csirkecomb almamártással,sós burgonya

-Lebbencsleves

Zöldborsó főzelék főtt tojással

-Karfiolleves

Vörös babos-kukoricás sertésragu,rizs

-Paradicsomleves(szigorúan betűtésztával:D)

Resztelt máj,tört burgonya

-Lencsegulyás

Mákos guba

-Zöldségleves

Rizses hús

-Zöldbableves

Majorannás sült csirkecomb,burgonyapüré

-Frankfurti leves

Hortobágyi húsos palacsinta

Egy-két kivétellel mind gyorsan elkészíthető,viszonylag olcsó!

2011. ápr. 19. 21:31
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
xd
2011. ápr. 20. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!