Adnátok tippeket?
ha egyben van a csontnélküli karajod, ferdén próbálj szép nagy szeleteket vágni. ezeket enyhén klopfold ki, finoman sózd és kend rá a tölteléket. tekerd fel, és hústűvel, vagy fogvájóval tűzd meg. zsiradékkel kikent tepsibe szorosan sorakoztasd a töltött húsokat, a tetejét is kend meg zsírral/olajjal. egy csöpp vizet önts alá és szorosan fóliázd le a tepsit és kezdd el sütni. kb 45 perc múlva nézd meg, forgasd át, és ha a villa belemegy akkor már csak pirosra kell sütni.
úgy 10 percet pihentesd, és utána szedd ki a tűt/fogvájót belőle. félbevágva nagyon mutatós a hústekercs.
megkérdezhetem, hogy mivel töltöd?:)
Szia, akkor írom, hogy én mivel szoktam göngyölthúst csinálni. nagyjából az arányok, 10 -12 szép szelet húshoz
3 zsömle kockákra vágva, egy kis tejjel leöntve és elmorzsolva, ha sok lenne a tej, ki kell nyomkodni belőle.
a kinyomkodott zsemlébe egy tojás, só, bors, kis majoranna zöldpetrezselyem.
egy serpenyőben egy közepes hagymát finomra vágva megdinsztelünk, és kb 25 deka vékonyra szelt gombát megpárolunk rajta.kis só, le ne égjen. ha a gomba zsírjára sült, akkor tesszük rá a zsömlés masszét és addig keverjük, míg el nem válik a serpenyő falától, vagyis nem marad lágy. kissé kihűtjük, majd annyi fele osztjuk, amennyi szelet húsunk van. a húsokra terítjük a masszát, majd feltekerjük.(különleges, ha 2 szem aszaltszilvát is beletekerünk)alapesetben ha kell hústűvel összefogatjuk, de általában a töltelék össze is tartja. még finomabb, és biztosan egyben marad, ha egy szelet füstölt baconba tekerjük.
zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatjuk, a tetejét is megkenjük zsiradékkal, egy pici vizet (fél deci kb)öntünk alá és szorosan lefóliázzuk.
kb 45-60 percig sütjük, majd, ha puha , fólia nálkül a tekercseket megforgatva pirosra sütjük.
úgy 10 percnyi pihenő után a roládokat ferdén félvbevágva
tálaljuk tetszés szerinti körettel.
ha nincs annyi szalonnánk, hogy mindegyikre jusson, egy-két szelet csíkokra vágva a gomba alá sütve is megadja a kellemes füstölt izt.
tekercsnek ezt tudom ajánlani, mert más gombás töltelék sajna kifolyhat belőle.
én töltöttcsirkébe is ezt a tölteléket töltöm a bőre alá.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!