Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 2 napja este kivettem egy...

2 napja este kivettem egy fagyasztott lazacfilét, hogy másnap megcsinálom. A sima hűtőben felengedett, de beteg lettem, diétáznom kellett. Meddig tárolhatom a hűtőben?

Figyelt kérdés
Mikor romlik meg? Tudom, hogy nem lehet visszafagyasztani, de még jó lehet? Ma meg kell csinálnom, vagy holnap elég? Esetleg kibírja tovább is? Most 48 órája tettem át a fagyasztóból a hűtőbe.
2012. febr. 1. 17:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
37%

:)) Egészségedre!

Gyerekkoromban hallottam a botulizmus nevű ételmérgezésről.

Pl az ember májkonzervnek csak a felét eszi meg, és bent hagyja a konzervdobozban, akkor abban is felszaporodhat a kórokozó, de rosszul füstölt disznósajt, gömböc, kolbász stb. okozhatja.

Teljes bénuláshoz, halálhoz is vezethet.10 óra - 6 nap a lappangási ideje.

Nem érdemes kockáztatni, pláne hallal, gombával nem. De legtöbbször nem okoz bajt az 1-2 napos hűtőben állás.

2012. febr. 2. 19:56
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor még még le is bénulhatok, meg is halhatok:((

Mert még a 10 óra se telt le, nemhogy a 6 nap...

2012. febr. 2. 20:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Á, ne vicceljünk vele!!:) De 10 nap elteltével - 12-én azért jelezz, hogy no problem!:)) Sokszor sajnálom, de kidobom a maradék, 2-3 napos gombapörköltet, főtt tésztát.

Egyszer csoporttal voltunk Szegeden, az étterem az előrendelő borítékot nem bontotta fel, ennek ellenére kértek egy óra türelmet, és 50 embernek elővarázsolták a rántott szeletet. Kolléganőm otthagyta a tányéron, én megettem - majd kint mondta, hogy nem éreztem, hogy büdös volt a hús? Valami elfekvő készletet sóztak ránk. Na én olyan beteg lettem, egész nap a klotyón szenvedtem.Ez is valami ételfertőzés volt.

2012. febr. 2. 20:43
 14/17 A kérdező kommentje:

Oké, jelzek.Jól vagyok, nem hinném, hogy baj van.Én különben a 2 napos gombapörköltet simán megeszem, ha végig hűtőben volt, és csak közvetlenül evés előtt volt melegítve...

Még nem volt probléma.

Amúgy nagyon kevés pénzből élek, be kell osztanom a kaját. Van munkám, szerény de biztos fizetésem, de sajnos egy svájci frankos lakáshitelem is, s nem tudtam végtörleszteni...

2012. febr. 2. 22:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Igen, ember tervez - Isten, a politika, a gazdasági világválság... végez.

Mindig csodálkoztunk, hogy pl a német nő 12 dk húst vett személyenként, a magyar meg "adjon egy bő kilót!", mondta a hentesnek. Elfogy, vagy megeszi a kutya. Vége a jó világnak! Meg kell tanulnunk takarékosan gondolkodni, és nem pocsékolni.Bár az iskolában, estefelé a takarítónők mesélhetnének, mik vannak a szemetesben.Az ebédnél érintetlen a leves, főzelék, de a büfé előtt tolonganak a pulyák. Anya nem is tudja, hogy mit eszik délben a gyereke.

2012. febr. 3. 07:30
 16/17 A kérdező kommentje:

Egyetértek. Én éppen egy iskolában dolgozom, mostanában több ször helyettesítettem kicsiknél, vittem őket ebédelni. A 25 gyerekből legalább 10(!!!) majdnem érintetlenül vitte vissza az ebédet. Főleg az elkényeztetett kislányok. Nem szeretem...-nyavalyognak, némelyik meg se kóstolja. Próbáltam őket rábeszélni legalább pár kanál főzelékre, néhány falat húsra - hiába.Emlegettem az anyukájukat, aki drága pénzért befizeti őket az ebédre- hiába. Én meg nyeltem nagyokat, nekem nincs pénzem befizetni a menzára napi 500,-ért, mert az egy hónapban tízezer, s viszem otthonról az üres főzeléket...A múltkor 4 napig ettem a lencselevest kenyérrel. Az érintetlen babfőzelék a finom sovány sült hússal meg megy a moslékba (a levesből is alig hiányzik), s nem mondhatom a gyereknek, hogy én szívesen megenném...

Ja, és nincs az a konyhás, aki csak egy kis kézitáskával ballagna haza...

2012. febr. 3. 10:37
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen - szétnézhetnénk, hol gurulnak a forintjaink.Meglepődnénk, hogy kis odafigyeléssel mikro és makro szinten mennyit lehetne spórolni.

Aztán Józsi bácsi malaca is visszasírja a békeidőket, mert állítólag - mióta mi is Eu vagyunk - nem lehet a jó moslékot sem elhordani, inkább megy a csatornába.

Én valamikor dolgoztam egy hónapig óvodában. Ott is ment a pocsékolás, ha akartam volna, 3 ebédet is ehettem volna, de azt mondták, haza egy májkrémet sem, csak ott helyben, ami belém fér:))Furcsák ezek a gyerekek, még az ízletes ételre is fanyalognak. Én kórházban voltam, s még a "valamit visz a víz" kajára is úgy vártam, mint a Gundel menüre. Ki kell éhezni!:))

2012. febr. 3. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!