Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csináltam profiterolt, de nem...

Csináltam profiterolt, de nem mindegyiknek lett lyukas a közepe, így nem fért bele hab. Mi a gond?

Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 14:43
 1/4 anonim ***** válasza:

mármint képviselőfánkot :)

semmi, ujjacskáddal lyukat csinálsz belé :)

máskor meg jó gőzös sütőben csináld, előtte meg alaposan reszteld a tésztát és addig keverd a tojásokkal, amíg nyúlós nem lesz

2012. jan. 29. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

az égettett tészta nem egyszerű. Fontos a forró sütő. Ki kell tapasztalni, elsőre senkinek sem sikerül szerintem. Az égetett tésztát gyakorolni kell :)


1.Tényleg váljon el az edény falától!


2. Kis vízzel megsimogatjuk a gombócok tetejét, és már mehetnek is a sütőbe, 190-200 fokra és kb. 30 percre. A sütő ajtaját közben tilos nyitogatni,

2012. jan. 29. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Egyetlen egy lett olyan igazi gombóc,a többi kicsit lapos lett :S
2012. jan. 29. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:

nem muszáj vízzel simogatni :D ez aranyos volt :)

elég a tepsire vizet spriccelni, vagy egy lábas felforralt vizet betenni a sütő aljára

2012. jan. 29. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!